Under ombyggnad

Dagens storhandling för veckan var den värsta på länge. Jag ska berätta varför...

1 ) Vi fick en vagn som inte gick att köra/styra
2 ) Det var slut på gul lök
3 ) Det fanns ingen personal i hela butiken som kunde hjälpa oss att hitta gul lök på lagret
4 ) De bygger om så ingenting är där det ska
5 ) Vi hittade inte en Kelda sås på grund av ombyggnaden
6 ) När vi äntligen fick tag på en ur personalen sa han att han hade suttit i kassan hela dagen och slutade nu, så han visste inte vart Kelda såserna fanns
7 ) När vi väl kommer till kassan tar det 5 år för kassören att fixa med kunden innan oss varor. 4 personer med fulla vagnar hinner förbi i den andra kassan innan vi ens kommer fram. Sen tar det 5 år till för våra saker
8 ) 2 kassor, 20 kunder, 1 sölig kassör
9 ) Snuset var slut! (vilket jag iofs inte gråter tårar över)

Så, då har min negativa och bittra del talat! Hade det inte varit för att det är billigast att handla i denna butik hade vi bytt för länge sen.


Nu ska jag skaka av mig min irritation och plocka undan lite kläder innan jag hoppar i säng och förbereder mig mentalt för en heldag på Konradsberg. Med lite god lunch och trevligt sällskap av damerna i min studiegrupp ska dagen nog kunna bli riktigt bra!

Mackor är min svaghet

Jag har insett det, mackor är min svaghet. Jag vill äta mackor hela tiden, med alla möjliga pålägg. Mörka bröd (som inte för dens sakens skull behöver vara nyttiga) är en favorit samt nybakad baugette. Mums! Nu när jag har ändrat livsstil och inte får äta sådana bröd äter jag nu osötat bröd istället. Det är faktiskt riktigt gott, speciellt med ett kokt ägg på. Dock blir det lätt så att jag äter det både till frukost och mellanmål (ibland två mellanmål under dagen). Det är ju inte så bra så nu ska jag klura ut andra mellanmål som kan ta mackans plats och som är lika enkelt att förbereda och ta med.

Följande ska bli nya mellanmål:

* Avokado - lagom och mättande samt enkelt att ta med och äta med sked. Behöver inte förvaras i kylskåp!
* Olika röror - ex. tonfisk, ägg och majonäs som förvaras i en kesella/creme fraiche burk
* Kokta ägg - vet dock inte hur länge de håller utanför kylskåpet...
* Kesella med bär

Längre än så har jag inte kommit. Ska försöka bli lite påhittig och komma på fler röror som jag kan ta med mig. Sen kommer det nog slinka ner en och annan macka också, men målet just nu är att det ska minska. Dessutom ska jag börja baka eget bröd. På så vis vet jag precis vad som finns i brödet. Har ett recept som ger två limpor som är otroligt gott och nyttigt på grund av mycket frön och bra mjöl. Ska dessutom ge mig ut på jakt efter en bröd med mycket lite kolhydrater som ska vara gott att rosta. Jag som älskar rostat bröd!

32

Idag fick jag en behövlig sovmorgon. Hela 8 och en halv timme har jag sovit. La mig vid halv 1 igår på grund av att jag var så pigg. Skönt att känna det igen efter en vecka då jag har varit trött och slut varje dag. Har spenderat en del av förmiddagen på gymmet med PT-Philip där han som vanligt pressade ur all kraft ur mig. Han har börjat tala om Lailanieffekten och den känner jag definitivt av. Idag glömde jag dock träningsskorna klantigt nog, men det gick bra ändå. Blev däremot gång istället för löpning på bandet. I alla fall så ökade jag vikter på många övingar och kämpade mig blå till och från. När jag började hos Philip för 6 veckor sen kunde jag pressa fram 10 armhävningar på tå och idag lyckades jag med 32. Känns riktigt bra! Målet var att jag skulle göra 18 och nu har vi satt ett nytt mål till 40. Även vågen var en trevlig överraskning som visade 1 kg mindre än förra veckan. Detta motiverar mig till tusen och jag får kraft av att se mina egna framsteg. Jag kommer kämpa vidare med träning och kost och inte fuska. Jag ska dessutom inte dricka alkohol på minst en månad. Vågen behöver inte visa så mycket mindre, men jag ser fram emot att tappa fler centimeter runt om på kroppen. PHILIP är bäst!

Skön lördag

Gårdagen var en riktigt skön lördag. Vaknade upp hemma hos mina föräldrar där vi varit barnvakter och var trött som sjutton trots att jag sovit tungt. J åkte iväg till jobbet och jag fick i mig frukost innan jag tog mig till gymmet. Där blev det ett tungt pass för överkroppen med 25 minuter löpning som efterrätt. Njöt av en god proteindrink med hallonsmak som jag fått hem från Gymgrossisten. Sen bar det av hem för en dusch och lunch. Vi myste sen i soffan och J var den första som höll på att somna. Jag tog dock hans plats och medan han smög iväg till datorn halvsov jag i nästa två timmar. Inte direkt planerat, men det var nog behövligt då jag vaknade upp betydligt piggare och utan huvudvärk.

Till middag lagade vi kycklinggratäng. Det blev mer som kyckling med sås än gratäng, men riktigt gott. Till det åt vi avokado, färsk broccoli, lite grönsaker och fetaost. Medan kycklingen tinade spelade vi en omgång Buzz och även denna gång (som alltid) vann jag och jag påmindes igen om att jag bor med en otroligt dålig förlorare ;) Efter middagen tittade vi på Fångarna på fortet finalen och dippade grönsaker som kvällsmål. Vi kunde sen inte komma överens om en film som vi båda ville se så det blev allmänt tv-tittande innan jag somnade på soffan och fick släpa mig in i sovrummet för att komma på plats i sängen.

Idag börjar J dagen på jobbet och jag har börjat med en stor och god frukost och har slängt in en tvätt. Ska pyssla lite här hemma nu och läsa lite litteratur. Sen får vi se vad som händer när J kommer hem. Kanske ska vi hitta på något. Annars blir det spinning vid 4. Borde egentligen även fixa lite luncher till nästa vecka. Förra veckan hade jag lunch varje dag i portionslådor, perfekt. Har gjort en god sallad med bulgur, kassler, ruccola och diverse grönsaker och sen en skvätt olivolja och massa örtsalt. Mums!


FREDAG

FREDAG! Det blev ingen spinning igår, men imorgon ska jag gymma överkropp + flås, på söndag blir det spinning och på måndag ett pass med PT-Philip så det löser sig ändå. Dock är jag så sjukt sugen på kladdkaka med vispad grädde så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag har haft väldigt bra kontroll över mitt sötsug sen jag började träna och ändra i kosten, men den senaste veckan har jag haft en svacka. Jag vet inte om det är värt att ge efter för frestelsen eller om jag ska stå emot och kämpa bort det. Börjar jag fuska så är ju risken att det blir mer och mer. Samtidigt kanske man ska få unna sig något EN gång i veckan. Eller så äter jag en ordentlig middag och ett ordentligt och mättande kvällsmål tillsammans med lite 70 % mörk choklad. Det borde hålla suget borta! Jag måste vara stark!

Idag var det praktik igen och det är lika roligt som vanligt. Är lite ledsen över att jag inte ska dit igen förrän nästa torsdag, men sen veckan efter det är jag där måndag-torsdag. Det är dags att njuta och suga åt sig så mycket som möjligt nu då jag tar examen till sommaren och snart ska ha allt ansvar själv utan handledare. Pirrigt, men spännande och utmanande. Jag känner mig inte alltid helt redo, men samtidigt bestämmer jag mig för att jag är det!

Ikväll ska vi vara "barnvakter" åt mina småsyskon (12 och 15 år). De är ju inte speciellt så längre, men lite vuxenvakt måste de ha. Så strax ska vi packa ihop lite och åka iväg för att köpa pizza (avokadosallad för mig). På vägen ska jag hämta ut nytt proteinpulver som jag beställt från Gymgrossisten. Jag köpte för ett tag sen prover med olika smaker och jag föll pladask för hallon. Har druckit Gaino Max efter träningen nu ett tag, men proteinpulvret ger ren protein och det innehåller mindre kalorier. Blir nog toppen! Ska dricka första drinken imorgon efter träningen.

TRÖTT

Idag var det dags för praktik igen. Nu sitter jag här full av energi (trots att jag är svintrött). Det liksom hoppar och skuttar i kroppen och jag riktigt längtar till jag får komma tillbaka imorgon. Ska vara ute i sammanlagt 8 dagar även om de kommer att vara lite utspridda nu första tiden. Jag trivs så fruktansvärt bra på min praktikplats, både med de andra lärarna och med eleverna. Underbart!

Men som sagt känner jag mig fortfarande trött och hängig. Förstår inte varför. Jag har den senaste tiden varit otroligt pigg och stark på grund av träningen och kosten, men efter helgens bravader har det varit tvärtom. Jag vet inte om helgen (med mycket vin och pizza) har tillfälligt förstört mig lite och att det nu kan ta lite tid att komma tillbaka. Jag har inte fuskat sen helgen och har ingen tanke på att göra det. Alkohol finns inte på världskartan ett tag framöver och snask förblir min mörka choklad. Hoppas att jag kommer tillbaka till mitt pigga och starka jag igen då tröttheten påverkar min ork vid träning. Känner i skrivandets stund att jag håller på att somna. Jag förstår verkligen inte hur jag kan vara så trött. Har sovit 6-7 timmar och jag brukar inte behöva så mycket mer än så. 8 är väl önskvärt, men det är inte alltid som det går ihop. Sitter nu och funderar på om jag ska orka iväg på spinning ikväll eller om jag helt enkelt ska strunta i det och försöka läsa litteratur och sova istället. Känner mig helpaj!

Dagen och min vill-ha-lista

Idag har jag haft en trött-dag. Jag har känt mig trött och hängig sen helgens bravader. Jag har nog kommit in i en januari svacka. Jag tog mig trots det till gymmet och körde ett tufft benpass och löpning som avslutning. Kände mig inte på topp, men gav allt jag hade. Sen en snabb vändning hemma då jag hann duscha, äta lunch och fixa vid datorn innan jag for vidare till skolan. Där var det seminarium på schemat där vi bland annat diskuterade vart lärarens ansvar börjar och slutar, väldigt svårt och intressant. Till middag blev det färsfyllda paprikor med lite guacamole, fetaost och broccoli. Har upptäckt att färsk broccoli är tusen gånger godare än fryst. Goddag yxskaft kan tyckas, men jag har inte trott att det spelar så stor roll. Men det gör det!

Jag har bannlyst mig själv från alla klädbutiker som finns, både på nätet och i varuhus av den enkla anledningen att det kliar i fingrarna när jag är i närheten av dem. Oftast läggs pengar på sådant som jag absolut inte behöver och jag behöver då pengarna till annat. Dock har jag funderat lite på vad jag faktiskt både vill ha och behöver. Jag kom då fram till följande lilla vill-ha-lista:

- Ett par converse skor. Jag har alltid trott att det inte är något för mig, men kommit fram till att det är hur snyggt som helst till ett par jeans. Är lite sugen på ett par mörkblå, men jag vet inte om jag vill ha med högt eller lågt skaft...

- Ett par nya vinterskor. Det kommer inköpas till nästa vinter då den här snart är slut (tycker jag!). Jag har haft mina i två år och de har varit super bra och varmt mina fötter, men de har börjat gå sönder så smått vid hälarna i skorna vilket gör att de inte är så sköna längre.

- "Den" klänningen! Jag vill hitta en klänning som sitter bra och som jag dessutom känner mig bekväm i. Ännu har den inte dykt upp.

- Ett par ordentliga jeans. Jag har jeans som är flera år gamla och som börjar tappa form och färg och sen några nya som sitter bra kanske en gång innan de tappar form och måste tvättas för att sitta bättre. Dessutom har jag minskat lite i mått runt om på kroppen vilket betyder att jeansen faktiskt hänger lite. Väldigt trevligt, men samtidigt lite bökigt...

Listan blev inte så fruktansvärt lång, men mycket av det kan bli dyrt. Får se när jag unnar mig dessa saker!

Mina mått

Idag har jag kört ett pass med PT-Philip på gymmet. Vi passade på att ta nya mått för att se vad som har hänt med min kropp. Jag blev positivt överraskad! Vill poängtera att jag var sjuk en vecka under julledigheten.

17/12:
Axlar: 96 cm
Rygg 81,5 cm
Bröst: 81,5 cm
Midja: 79,5 cm
Buk: 84,7 cm
Rumpa: 97,5 cm
Lår: 55 cm
Vad: 35 cm
Överarm: 27,5 cm
Biceps: 29 cm

Vikt: 54,6 kg

24/1:
Axlar: 95 cm
Rygg: 81 cm
Bröst: 79,5 cm
Midja: 77,5 cm
Buk: 80,5 cm
Rumpa: 93 cm
Lår: 52 cm
Vad: 35 cm
Överarm: 26,5 cm
Biceps: 29 cm

Vikt: 54,1 kg

Bilder från lördagens 25-års firande

I lördags var vi då på 25-års fest. Tyvärr togs majoriteten av bilderna utan blixt vilket jag kan ångra i efterhand. Utan blixt är bra då det bättre fångar det "mysiga". När man är på fest kanske det inte behöver vara så noga. Dock är det lite charmigt med suddiga bilder då vi alla blev ganska suddiga ju senare det blev ;)

Kvällen börjar med att Ann och syster hälsar välkomna med drinkar och fixa tårtor som de bakat. Vi sjunger sen för en förvånad Fredrik som tror att han ska in till stan med Ann. Han börjar med att blåsa ut ljusen på sin tårta och öppna presenter. Och är det födelsedagskalas med balonger och serpentiner, ja då ska det vara kalasigt inslaget också.



Sen var det dags att spela ett spel i lag. Det var som TP, men med mycket roligare frågor. Vi delade upp oss i tre lag - soffan, stolarna och golvet. Jag, Jonas och Camilla var stolarna och om jag inte minns fel lyckades vi vinna tävlingen. I lag golvet var det uppror till och från ;)



Nästa lek var charader med ovanliga, snuskiga och roliga ord som skulle gestaltas. Denna gång blev det tjejerna mot killarna i en spännande match.



TACK alla för en otroligt rolig kväll.


Charader och söndagen som Gud glömde

I lördags var det överraskningfest för en väns pojkvän som har fyllt 25 år. När han kom hem stod vi alla i hallen och sjöng Ja må han leva. Han blev jätte överraskad och verkade inte ha anat något. Kvällen blev otroligt lyckad. Ann hade gjort två tårtor som gästerna smaskade på och sen satt vi och pratade och lärde känna varandra. Vi delade sen upp oss i tre lag och körde en frågetävling, ungefär som TP fast med roligare frågor. Mitt lag vann om jag inte minns helt åt skogen :) Lite senare på kvällen blev det charader, tjejerna mot killarna. Tjejerna vann! Dock lyckades jag dricka mer än jag gjort någonsin i migg liv (känns det som) och söndagen blev allt annat än rolig. Jag mådde så fruktansvärt dåligt att jag faktiskt trodde att jag skulle dö. Jag var yr, illamående och hade en hemsk huvudvärk. Jag låg hela dagen i soffan och tittade på film. Lyckades få i mig lite mat vilket gjorde susen. Till middag blev det den efterlängtade bakis pizzan. Inte så bra, men sånt händer. Jag har inte varit bakis på två år så det var väl dags. Om om jag ser till hur lördagskvällen var så var det värt allt. Dock ska jag tänka mig för nästa gång!

Nu sitter jag i skolan och har flytt från en urtråkig föreläsning. Jag och två ur min studiegrupp skall snart gå och käka lunch och sen ska jag ta mig hem. Hinner vara hemma i några timmar innan jag ska in till stan för att träna med PT-Philip. Känns lite jobbigt at åka in och träna vid 7 på kvällen och komma hem vid 9, halv 10. Speciellt då jag är helt seg och trött och nästan fortfarande lite bakis idag. Men det får gå och jag ska kämpa järnet som vanligt!

Överraskningsfest

Då var det helg igen. Veckan har gått väldigt snabbt! Igår hade vi seminarium på eftermiddagen då vi i grupper fick ett antal fallbeskrivningar som vi skulle diskutera - hitta dilemman, krockande värden och komma fram till olika handlingsalternativ. Pust! Det blev hetsiga diskussioner, både i studiegruppen och i helklassen. Men det är väl tjusningen med etik och moral frågor. Sen bar det av hem i raket fart. Blev hämtad i Danderyd och sen hem, snabbduscha, byta om och iväg på 20 minuter. På kvällen bjöds det på middag och fika hos Js bror vars ena son har fyllt 14. Förstår inte att de är så stora nu. När jag och J träffades var han en plutt på 9 år. Det blev en god lasagne (inte så GI, men himla gott), sallad och rivna morötter och till efterrätt kakor, glass och maränger. Jag snodde åt mig några småkakor som jag älskar och lite grädde, men sen fick det räcka. Vi stannade kvar länge och tittade på På spåret och Skavlan innan vi for hem i natten.

Imorse var en typisk seg, men mysig lördagsmorgon. Jag for sedan iväg till gymmet där jag körde ett tufft pass för överkroppen följt av 25 löpning. Resten av lördagen har varit lugn och vi har ätit lunch, mellanmål och tagit det lugnt. Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen börja fundera på vad jag ska ha på mig ikväll. Vi är nämligen bortbjudna på lite partaj ikväll då en kompis pojkvän fyller 25. Dock är det en överraskningsfest och hysh hysh. Tror han kommer bli lagom överraskad när han kommer hem och möts av alla vänner i vardagsrummet :)

Recept och tillbehör

Måste tipsa om ett tillbehör till maten som jag som äter enligt GI kommer göra mycket framöver. Det är coktailtomater med fetaost, pesto och timjan som får gräddas i ugnen.



Ta stora cocktailtomater och skär av toppen. Lägg sedan på en bit fetaost, en klick pesto och lite timjan. Sätt sedan tillbaka locket och fäst med en tandpetare så att de blir stadigare. Sen är det bara att slänga in dem i ugnen i 20 minuter. Enkelt och super gott! Dock ser de inte lika tjusiga ut när de kommer ut från ugnen, så jag nöjer mig med ett foto på hur de såg ut innan.


Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Laga mat har blivit roligt för mig. Det är kul att leta recept och tillbehör som jag kan äta bortsett från potatis, pasta och ris. Bilden nedan visar just mitt nya intresse.



Jag läser nämligen receptböcker vid middagen för att få idéer om vad vi ska äta de kommande veckorna. Har redan 4 dagar klara för nästa vecka. På bilden syns även gårdagens middag bestående av min goda moussaka, sallad på gurka och fetaost, en halvavokado samt en skiva osötat bröd med ett ägg. Finns även en omega-3 kapsel med, men den syns knappt. Den äter jag de dagar då jag inte får i mig fisk.

Kvällssnacks och spännande läsning

Då var det ny morgon igen. Igår la vi oss relativt tidigt för att vara oss, men det slutade ändå med att vi låg och småpratade i en timma innan ögonlocken valde att stanna nere. Hade en lugn och skön kväll annars. Såg på en film som jag sett flera gånger. Skönt att se sådana filmer ibland, då behöver man liksom inte anstränga sig för att hänga med. Man vet ju redan vad som händer. Som filmsnacks blev det en kopp grönt te med vaniljsmak samt en kopp med naturell yoghurt, hallon, linfrön, solroskärnor och massa kanel. Super gott och räcker för att inte somna hungrig. Mitt te dricker jag i min nya favorit mugg som jag fick av moster i julklapp!



Idag ska jag iväg på seminarium, 13-16. Lite tråkigt att åka iväg så pass "sent" på en fredag, men sånt händer. Idag ska vi diskutera olika etiska dilemman i smågrupper. Det kan bli intressant även om jag tycker att et kan vara lite flummigt och svårt. Men eftersom vi kommer stöta på många värdekrockar när vi börjar arbeta är det ju en bra övning. Att liksom kunna se dilemman från olika synvinklar. Ja, det blir nog bra det där.

Har äntligen fått tag i min handledare också och hon är nu införstådd med att jag ska komma på VFU snart. Skönt! Jag ska ut redan i nästa vecka hade jag tänkt, torsdag och fredag. Annars hade det blivit för kort med tid att skriva själva examinationen. Närmare bestämt hade jag enbart haft en dag på mig att skriva hela om jag inte ville sitta på helgen. Det går ju att skriva på en dag, men jag tror det blir stressigt. Samtidigt vill jag kunna lägga ifrån mig texten och låta den vila innan jag fortsätter för att på så vis upptäcka saker som jag annars kan bli blind för. Men nu när jag går ut redan i nästa vecka får jag i alla fall en extra dag på mig.

Nej, nu blir det mer läsning i min valbara litteratur som jag ska läsa och sedan presentera för min studiegrupp. Jag valde en spännande (och tunn) bok som heter Den värdefulla praktiken - yrkesetik i pedagogers vardag. Den tar upp mycket om det vi redan hunnit ta upp på seminarium, men ger även många vardagliga exempel från förskolan och skolan som är spännande att läsa.

Fågelsång och etiska dilemman

När jag gick ut till bussen imorse sken solen och jag hörde fåglara kvittra glatt. Trots att vi bara kommit halvvägs in i januari och det är blaskigt och halt överallt spratt det till i kroppen av vårkänslor. Vi går mot ljusare tider och det känns skönt att vi kommit över årströskeln.

Seminariet idag innehöll etiska dilemman och vi skulle bland annat applicera olika etiska teorier på dilemman och fundera över på vilka olika sett man kan se på dilemmat. Jag tycker att sånt är lite "flummigt", men samtidigt intressant och svårt. Jag deltog inte speciellt mycket i dagens diskussioner, men det är alltid spännande att sitta och lyssna på de som diskuterar. Det lär man sig mycket på! Det finns många i klassen som säger kloka saker, samtidigt som det finns dem (inte många) som pratar mycket om ingenting. På fredag ska vi få olika dilemman som vi ska diskutera i grupp och sedan lyfta i helklass. Tror att det kan bli väldigt intressant. Bra övning också inför de båda examinationerna som vi ska göra om ett par veckor då dessa går ut just på detta.

Kvällens middag blev biff stroganoff med broccoli och fetaostsallad. Mycket gott! Nu har vi biff stroganoff och moussaka så det räcker och blir över. Jag tror aldrig att det ska bli rester och därför köper vi på oss mycket mat. Nu har vi nästan för mycket rester. Får frysa in det som inte går åt så det håller sig. Annars slängs för mycket mat i onödan.

Lat morgon

Åh va skönt det är att vara hemma på morgonen. Slippa springa upp direkt när klockan ringer, stressa med frukost och ut till bussen och halka sig halvt till döds. Nej, den här morgonen har jag snoozat två gånger och sitter nu här och skriver efter en god frukost. Idag börjar jag inte förrän kl 13 så jag har gott om tid på mig. Eller, det tar vi nästan två timmar för mig att åka till skolan så jag måste åka hemifrån strax innan 11. Men då hinner jag värma maten och äta den i skolan innan seminariet börjar. Tar jag en senare buss får jag stressa med det. Och stress ville jag ju inte vara med om. Hoppas att det blir ett spännande seminarium och att jag kan ta mig igenom det trots att jag inte läst den litteratur som vi skulle läsa. Så går det när man är snål och beställer böckerna via internet. De borde dyka upp innan helgen och då ska jag se till att läsa i kapp.

Vad mer... Jo, jag skulle ha varit på gymmet nu egentligen, kört underkropp och flås. Insåg att jag lika gärna kan göra det i morgon då jag är ledig (läs: hemma för att läsa litteratur som jag inte har). Så jag byter plats på dagens gympass och lägger det imorgon och tar vilodagen i dag istället. Jag hade ju gärna tränat varje dag om jag fick. Och det får jag ju, men ibland behöver kroppen vila för att samla kraft och orka. Och sen är det som sagt skönt med en lugn morgon istället för stress. Om jag hade åkt till gymmet hade jag haft ett tajt schema för att hinna med alla olika bussar och tåg.

Nu ska jag lata mig lite till, sen plocka ur och fylla diskmaskinen och fixa mellanmål att ta med. Lunchen står redan packad i matlåda i kylen, redo att ta med. Skönt!

Veckans träning och matsedel

Veckans träning ser ut såhär:

Måndag: Spinning
Tisdag: Gym överkropp + 25 min intervall på löpbandet
Onsdag: Gym underkropp + gång/löp på bandet
Torsdag: Vila
Fredag: Gym överkropp + 25 min intervall på löpbandet
Lördag: Promenad alternativt vila
Söndag: Promenad alternativt vila

Veckans matsedel:

Måndag: Rester bestående av stek, sallad och kokta grönsaker
Tisdag: Moussaka och en sallad på gurka och avokado
Onsdag: Biff stroganoff med några skojiga grönsaker/potatis
Torsdag: Kasslersallad med fullkornsbulgur och grönsaker
Fredag: Bortbjudna på kalas, får se vad det bjuds på
Lördag: Kycklinggratäng
Söndag: Korvgryta (chorizo)
Måndag: Ugnsgratinerad torsk med potatis/sallad


Jag har börjat få upp ögonen för att laga mat nu. Tror att det beror på att jag äter på ett annat sätt och då måste fundera ut olika kombinationer och så för att det ska bli roligt att äta. Och det är roligare att laga mat nu, något som jag annars helst avstått ifrån. Har även börjat göra proteindrinkar nu efter träning vilket känns bra. Jag äter naturellt proteinpulver på mornarna i en smoothie, men efter träning är det enklast och nyttigast att bara blanda med vatten, och då behöva lite smak. Var och köpte smakprover för att se vilken smak som är bäst och hittils har jag testat hallon och banan. Hallon var riktigt god och jag tror att jag ska köpa en stor påse med den. Banan var okej, varken äcklig eller god. Kvar har jag mintchoklad som ska bli spännande att pröva. Sen är proverna slut och då får jag köpa en stor påse. Blir nog hallon om inte mintchokladen visar sig vara bättre. Jag drack en proteindrink igår efter spinningen och jag behövde inte äta mer under kvällen. Den mättade riktigt bra!

Ingen rast och ingen ro...

Hej och hå, ingen rast och ingen ro. Jo, lite rast fick jag nyss när jag hade besök av min goda vän Ann :) Vi snackade skit som vanligt och planerade olika resor i fantasin. We wish!

Under förmiddagen har jag tvättat diskat och varit och tränat. Jag körde ett gympass med fokus på överkroppen och sen 25 intervall träning på löpbandet. 2 min gång, 2 min springa, 2 min gång, 2 min springa... Riktigt skönt var det! Det är tufft och roligt att köra intervall. I vår hade jag tänkt försöka ge mig ut och göra det "på riktigt". Springa är ju egentligen inte min grej, men på löpbandet funkar det skit bra. Får se hur det känns att göra det utan bandet då. Nu har jag hunnit få i mig både lunch och mellanmål och ska snart börja med middag. Jag gör ju inte annat än äter känns det som. Blir så när man äter lite och ofta. Till middag blir det moussaka. J skulle egentligen göra det, men idag får jag fixa då han jobbar och sliter. Känns skönt med en "ledig" dag från skolan så jag hinner göra lite saker som annars inte hinns med.

Kvällen består då av matlagning, lite mer tvätt och förmodligen lite mer disk. Sen ska jag sjunka ner i soffan framför en film alternativt fortsätta läsa i min Jane Austen bok, Förnuft och känsla. Vila ska jag i alla fall. Har inte fått hem min kurslitteratur som jag beställt så jag kan tyvärr inte börja plugga. Ska egentligen ha läst en del till imorgon, men jag får ta igen det och hoppas att det går ändå. Hade kunnat köpt böckerna på akademibokhandeln, men jag blev snål och beställde från bokus. Det skiljer ju trots allt med flera hundra. Inte klokt!

Vi hade i alla fall INTE tur med vädret...

I helgen har vi haft en härlig weekend i Dalarna på ett jätte mysigt spa hotell. Vi åkte upp i fredags och det gick fortare än vi trodde, ca tre timmar och tjugo minuter. Jag hade laddat upp med tidningar som jag skummade igenom och stundvis läste högt till Jonas olycka. Ju längre norrut vi kom ju kallare blev det, men samtidigt otroligt vackert.



När vi kom fram till hotellet installerade vi oss i vårt rum, tog ett glas vin och åt choklad. På kvällen åt vi en god trerätters middag på hotellets restaurang. För mig blev det renkött till förrätt, kyckling med sallad till varmrätt och vaniljpannacotta med en mjölkchokladshot till efterrätt.



Jonas prövade pilgrimsmusslan och tog hjortronfilé till varmrätt och ost till efterrätt. Vi var båda otroligt nöjda och glada, men Jonas hade nog önskat lite störra portioner stackaren som var väldigt hungrig. Det som gjorde middagen ännu bättre var den otroligt trevliga servitrisen. Hon var nog den trevligaste servitris vi någonsin har stött på och hon förgyllde liksom hela upplevelsen. Hon fick helt klart topp betyg!

På lördagen hade vi tänkt promenera lite. Dock var det inte direkt väder för det insåg vi. Redan när jag kom ut började jag frysa något fruktansvärt om låren. Vi tänkte ändå trava på med tanken att de skule värma upp medan vi gick. Vi kom en ganska bra bit från hotellet innan vi insåg omöjligheten i att fortsätta. Med stela leder lyckades vi ta oss till bilen där vi snabbt satte på värmen och väntade på att tina. Då förstod jag varför vi frös så himla mycket.



Vi åkte till Rättvik för att se något annat än hotellet, men det var så kallt att vi inte ens kunde strosa runt där. Vi tog oss in på ICA, köpte lite nödvändig proviant och for hem till hotellet och bänkade oss framför brasan i lobbyn.



På eftermiddagen tog vi oss ner till spat på hotellet. Jag som glömt badkläder fick köpa en baddräkt. Jag har inte haft på mig baddräkt sen jag var liten och jag förstår varför. Nu var den relativt snygg och satt relativt bra mot vad jag innan hade trott, men det är fortfarande inte charmigt någonstans. Vi njöt av värmen, badade bubbelpool och simmade lite i den störra poolen. Sen satt vi och bara njöt av värmen och lugnet och av den lugna musiken. Det kändes nästan som att vi flöt tillbaka till hotellet efteråt. Kvällen bjöd på ännu en bra middag, men sen stupade vi i säng helt utmattade.

Imorse sa vi adjö och på återseende till hotellet. Vi kommer definitivt att komma tillbaka dit, kanske under sommaren. Dock blev hemfärden inte lika rolig som ditresan. Det var glashalt på vägarna och sen ösregnade det hela resan. Det var en mardröm och vi hade tur som överlevde.



Det syns inte på bilden, men regnet piskade mot rutan och J hade fullt sjå med att hålla bilen kvar på vägen.


Nu har vi landat hemma och jag ska nu ta tag i att packa upp, tvätta och fixa lite. Ikväll blir det söndagsstek och mys framför teven. Tycker alltid att det länns lite konstigt att komma hem efter en resa och sitta vid datorn och teven när vi bara umgåtts med varandra en hel helg.

Morgon och morgonträning

En lugn morgon, lite sovmorgon enligt mig att gå upp halv 8. Jag har ätit min äggmacka och surplar nu på min smoothie. Snart ska jag iväg ner till gymmet för att träna. Idag blir det nedre delen av kroppen, dvs ben och rumpa och så slänger jag in lite mage också. Och självklart flås som avslut. Jag bara älskar mornar och morgon träning, det ger kraft hela dagen!



Dagens frukost bestående av en grov smörgås halva med ägg, mivitotal och en smoothie på naturell yoghurt, blåbär, linfrön och proteinpulver. Jag blir perfekt mätt och får energi som håller fram till lunch och under träning!

Bilder från nyår...

Jag har helt glömt bort att jag har bilder från nyår som jag inte har lagt upp. Bättre sent än aldrig...



Kvällen till ära hade jag på mig en ny klänning med mönster som jag justerade med hjälp av två häftstift i banden då den blev aningens för urringad annars.



När bordet var dukat och förrätten fixad satte vi oss till bords och njöt av en god tre rätters middag bestående av det bilden visar till förrät, oxfile med potatisgratäng, svampsås och sallad till varmrätt och nougatkakor till efterrätt (behöver jag poängtera att det var min absoluta favorit?!)



Efter middagen blev det som vanligt kortspel och jag lyckades komma på andra eller tredje plats av sex deltagare. Inte så pjåkigt. Dock är jag lite grinig över att jag aldrig lyckas vinna! Jag roade mig sedan med att bygga mitt och Js framtida hus med korten. Stiligt!



Sen var det dags att sjunga Sing star. De flesta var med medan vissa mest satt och log in i kameran. När det var dags att ta fram Abba-skivan höll jag mig till min Jordgubbs daquiri då det inte är min favorit att sjunga. J däremot klämde i ordentligt i de låtar han sjöng, vi trodde ett tag att taket skulle lyfta.



När tolvslaget närmade sig var det dags att korka upp champagnen. Det gjorde värden Glenn mycket glatt! När vi kom ut var marken täckt med djup snö vilket gjorde det svårt att komma fram. Men vi var glada ändå och skålade in det nya året.



När vi skålat och tittat på fyverkerier tog vi oss in i värmen och dukade upp för ost och kex. Inte många hade plats för något mer så mycket åkte hem med oss igen dagen efter. När det var dags att ta sig hem fick vi för oss att vi skulle gå, men vi insåg mycket snabbt att det var näst intill omöjligt. Tur att en i sällskapet var nykter ocg kunde köra oss hem. Bilden på mig är lite suddig och det säger mer om den något onyktra fotografen än om modellen ;)

GOTT NYTT ÅR! (i efterskott)

Tentan är gjord!

Imorse for jag in till Universitetet med en väska som vägde bly. Det var dags för matematik tentan som så länge legat över mig som ett mörkt moln. Det var en pärm med miljoner papper, block med seminarium anteckningar och kurslitteratur. Dock använde jag nästan inget av det, men hade det inte släpats med hade det förmodligen behövts. Jag satt i fyra timmar och blev nästan förvånad över hur lätt tentan var. Det hoppas jag att jag inte behöver äta upp när jag får tillbaka resultatet! Det kändes bra och det känns verkligen som att jag har klarat den. Sen om det blir A, B eller E vet jag inte, men det spelar inte heller lika stor roll (även om det självklart är roligt att få ett högre betyg). Det gick bra för mina studiekamrater också vilket gjorde mig glad!

Efter tentan åkte jag och Malin in till stan för att strosa runt i väntan på att registrera oss inför nästa kurs på Lärarhögskolan vid 5 tiden. Vi åkte till Odenplan där jag köpte lite grunk på Gymgrossisten och sen käkade vi lunch. För min del blev det kalops med lite rödbetor och morötter samt sallad och vatten. Riktigt gott! Vi tog och sen vidare och kikade på Åhlens och Akademibokhandeln. Tänkte kolla efter kurslitteratur till nästa kurs, men vi båda höll på att sätta i halsen när vi såg priserna. 3 böcker = 720 kr. Vi funderade på att dela och eventuellt får vi göra det. Helt sjukt att det är så dyrt. Vi lyckades sen registrera oss lite tidigare så vi hann hem i bättre tid. Nu står en laxpaj i ugnen och två kurrande magar längtar gott efter den!

Nu känns det skönt, tenta och registrering är gjort. Nu är det en ledig helg och jag ser faktiskt fram emot nästa kurs. Tror att den kan bli riktigt intressant. Dessutom har jag med mig minst två tidigare kurskamrater vilket känns tryggt och roligt!




Notering: Laxpajen blev supergod! Åt den tillsammans med en god sallad på tomat, gurka och avokado med pressad citron på.


Mördarpass på gymmet

Idag hade jag ett mördarpass med PT-Philip på gymmet. Trodde på allvar att jag skulle gå sönder. Dock var det som vanligt ett mycket bra pass och jag känner mig otroligt nöjd över at klara av det. Sammanlagt gjorde jag 100 knäböj med vikt, 100 sit ups, 100 armvävningar (mer än hälften på tå), 100 biceps curls, 100 axellyft och som avslut flås på 30 minuter. Kan inte annat än att vara stolt! Jag har sagt det förut och jag kommer säga det många gånger till, att investera i en PT är det bästa jag gjort. Jag känner mig taggad, jag lär mig, jag blir starkare och tillsammans med kosten är jag pigg, stark och frisk. Jag skulle rekommendera alla att satsa. Det kan räcka med bara några gånger för att ta alla mått, få inspiration och komma i gång.

Nu ska jag kika på ett avsnitt av en brittisk serie med två skådespelare som jag tycker om. Sen ska jag fortsätta läsa Jane Austens Sense and sensibility. Imorgon är det tenta. Känner mig lite pirrig, men jag tror att det ska gå bra. Om bara några timmar är det över och jag kan njuta av ledighet i några dagar innan nästa kurs och nästa termin börjar. Och den terminen består bland annat av C-uppsats så lite vila behövs!

Morgonstund

Idag har jag ingen skola utan endast träning med Philip efter lunch. Det betyder att jag kunde ha tagit en lång sovmorgon. Dock är jag en morgonmänniska av högsta graden och gick upp vid halv 8 och gjorde en härlig frukost bestående av en smoothie med naturell yoghurt, blåbär, linfrön och proteinpulver samt en äggmacka, en kopp grönt vaniljte och mivitotal. Tillsammans med frukosten placerade jag mig i soffan med kuddar och filtar och såg klart Sense and sensibility som jag började se på igår kväll. Filmen är skapad utifrån Jane Austens bok och är en av mina absoluta favorit filmer. Jag älskar miljöerna, människorna och sättet de pratar på. Jag började sen att läsa lite i boken av Jane Austen och ska fortsätta sen på tåget in mot stan.

Snön faller utanför fönstret vilket inte gör mig speciellt peppad. Jag tycker om snön, men nu får det vara nog. Nu får det töa bort och ge oss en tidig och lång vår i stället. Det värsta med snön är om det blir värre så att tåg - och busstrafiken drabbas, men än så länge ser det inte så farligt ut. Efter lunch ska jag ta mig in mot stan för att köra ett pass helkroppsträning med flås med PT-Philip.

Imorgon är det dags för matte tentan. När den är avklarad har jag läst en termin matematik som gör mig behörig upp till år 6. Hoppas innerligt att jag klarar den så jag kan lämna det bakom mig. Efter alla seminarier vi haft under hösten och med hjälp av de senaste två dagarnas hjälp pass tror jag att mina chanser är ganska stora för att klara den, sen kanske det inte blir högsta betyget. I förra mattekursen lyckades jag dock få ett B vilket jag är otroligt glad och stolt över. När tentan är över ska jag ta mig mot Lärarhögskolan vid Thorildsplan för att registrera mig till nästa termins kurser samt vilken grupp jag vill hamna i. Har valt ut en grupp vars schema passar mig perfekt. Ska se till att komma i tid så jag snabbt kommer in och kan välja den grupp jag vill ha. När tentan och registreringen är över kan jag få helg. En fantastisk helg som vi spenderar en bit härifrån på en romantisk weekend. En helg då vi ska ta hand om varandra och ladda batterierna samt njuta av att slippa tänka på skola och jobb. Jag längtar!

Inför tentan...

Då var andra skoldagen avklarad. Nu är det bara tentan kvar innan jag kan stänga dörren för matematikundervisning (för nu). Sen är det två små kurser och C uppsatsen som väntar innan jag kan ta ut min efterlängtade examen till sommaren. Kan inte fatta att jag har pluggat i 4 år nu! Tiden går så sjukt snabbt. Snart ska jag ut i arbetslivet på riktigt. Helt fantastiskt! Idag hade vi i alla fall också ett bra pass då vi gick igenom massor inför tentan. Känner mig redo för att skriva den nu efter dessa två pass som har förbättrat på mina kunskaper. Känner nästan att det ska bli lite roligt att skriva tentan. Fast det känns väldigt konstigt att jag tycker att det ska bli skoj. Skönt blir det i alla fall när det är över och jag förhoppningsvis är nöjd! Stannade kvar med tjejerna i min studiegrupp och åt lunch medan två av dem berättade om sina resor de har gjort över jul. En har varit i USA och en i Afrika. De såg sådär lagom bruna och fräscha ut ;)

Idag är en träningsfri dag. Imorgon däremot är det dags att träffa Philip igen för ett nytt helkroppspass. Ska passa på att skriva ner lite frågor som jag har till honom och ställa dem på en gång. Skickar alltid massa sms och mail med ströfrågor som jag kommer på lite då och då. Sen blir det ett pass på gymmet för ben, rumpa och med flås på fredag innan vi far iväg på vår weekend resa. Det ska bli så underbart skönt att komma iväg en sväng även om det är högre upp i landet där det förmodligen är kallare och med mer snö. Men det är alltid skönt att komma bort och få ta hand om varandra och ladda batterierna ytterligare inför vårterminen. Vi har varit sjuka till och från under julen så man hann inte riktigt njuta av att vara ledig. Snor, halsont och feber kom ivägen för det!

Nu ska jag ta det lugnt ett tag innan allt kvällsjobb börjar. Då ska jag ta undan tvätt, tvätta, plocka ur diskmaskinen, lägga ihop allt som jag ska ha med på tentan på torsdag, förbereda en väska inför träningen i morgon, hämta ett brev på posten från gymgrossisten med mitt proteinpulver och mina omega 3 kapslar och laga mat. Ikväll blir det kyckling, grönsaker och potatis (dock bara till J) i ugn med en god sallad till. Mums!

37 år

37 år fyllde min bror igår. Inte klokt! Eftersom J fortfarande kände sig lite dålig åkte jag dit själv och grattade. Min familj var också där samt moster och morfar. Vi blev bjudna på tonfisk - och tacopaj med god sallad och tårta och diverse kakor till efterrätt. Jag slukade en stor bit tacopaj (favorit) och massa sallad. Paj är väl inte jätte GI vänligt om det inte görs med dinkel eller rågmjöl, men det var gott att frångå en stund (dock tyckte min mage inte att det var lika skoj som direkt blev arg på mig). Tänk att kroppen vänjer sig och anpassar sig så fort. När jag plötsligt äter en bit paj så reagerar magen direkt. Gott var det i alla fall! Efterrätt stod jag däremot över. Måste vara lite stark när det gäller sånt, och dessutom var jag inte så sötsugen som jag trodde att jag skulle vara. Det verkar som att det börjar försvinna nu. Det blev en mysig kväll med massa skratt och presentöppning. Det är alltid mysigt att umgås med familjen och igår var en sådan där riktigt mysig kväll när alla är glada. Melvin och Matilda var söta som alltid dom också. Underbart att komma in i hallen och se en liten tjej som skriker av lycka och springer rätt in i famnen. Bara tanken på det gör mig varm! Även Melvin var glad att se både mig och de andra efter några veckor uppe hos mormor och morfar i norr. Han hade massa myrkryp i benen och for runt mer än han satt still. Gullunge!

Träning och kost

I torsdags hade jag tredje passet med PT-Philip. Han körde ordentligt med mig och jag var helt slut när vi var klara. Vi körde igenom hela kroppen på en timma och sen körde jag 20 minuter flås efter det. Riktigt skönt. Det känns så jäkla bra när man tränat och man får surpla i sig en god vanilg gaino max och hoppa in i en varm dusch. Träningsvärken dagen efter är också härligt skön. Då känns det att kroppen har arbetat. Det blev ett gympass igår också då jag körde överkroppen. Ben och rumpa kör jag senare i veckan och där emellan ska jag hinna med ytterligare ett helkroppspass med Philip. Ikväll är det dessutom favorit spinning passet som inte får missas. Jag njuter verkligen av att röra på mig och kämpa hårt. Jag känner mig så mycket piggare, gladare och starkare. Kosten gör sitt också tror jag. Nu när jag följer GI nästan fullt ut så känner jag mig lättare, piggare och inte lika tung och uppblåst. På helgen äter jag minst 70 procentig choklad som är underbart god och det räcker med att bara ta en eller två bitar så försvinner det värsta suget. När jag förr satt på fredagarna kunde jag ju sluka en kladdkaka med grädde och lite till. Känns toppen att det kan vända och att jag mår så bra. Då märks det att träningen och ändringarna i kosten ger resultat och sen när det börjar synas ordentligt på kroppen för jag belöning nummer två!

Skolstart och mycket Harry...

Då har jag kommit tillbaka till verkligheten igen. Idag var första skolpasset detta år. Vi hade ett pass inför tentan som är på torsdag. Ett mycket bra pass där vi gick igenom allt mycket mer ingående. Nästa pass är imorgon och jag ska definitivt gå, tror det kommer gynna mig på torsdag. Det var förstås trevligt att träffa de närmsta vännerna och se klassen igen, men annars kändes allt väldigt segt. Det var så mycket annat innan jul så jag har inte stött på matematik sen i början av december. Kände mig lite ur form. Tur att jag inte var ensam om att känna så!

Men trots att det var segt så var det skönt att komma hemifrån. Med några undantag så har jag spenderat alla dagar sen nyårsafton i denna lägenhet med en sjuk sambo. Det har varit skönt att vara hemma, men trots allt blir man lite trött på att bara vara i lägenheten hela tiden. Dock har jag hunnit läsa massor och har läst ut alla Harry Potter böckerna nu. Halv 12 igår kväll läste jag den sista sidan. Jag var helt uppe i varv av spänning inför hur det skulle sluta och inför de sista kapitlen som var riktigt spännande. Känner mig som en tonåring, men det passar kanske bra till mina tonårsfinnar som ännu inte är helt borta ;) Skämt åsido så är böckerna riktigt bra och nu ser jag fram emot sista filmen som jag tror kommer på bio till sommaren.


Träning och kost

Tredje passet detta år är nu avklarat. Det känns underbart att kunna börja träna igen. Igår körde jag ben, rygg, axlar och mage samt ett spinningpass. Idag blev det bröst, biceps och mage och flås. På torsdag ska jag träffa PT-Philip igen. Har inte träffat honom på två veckor så det ska bli skoj att köra i gång igen. Nu ska inga sjukdomar komma ivägen. Körde själv långa utfall och grodhopp på gymmet igår och med uppvärmning och stretching slapp jag den värsta träningsvärken som jag fick sist. Får se hur jag mår efter passet med Philip på torsdag. Jag tar i mycket mer när jag kör med honom då han skriker på mig. Då kan jag ju inte lata mig. Försöker peppa mig själv när jag gymmar så jag ska ge allt då också. Funkar rätt bra!

Det funkar bra med kosten också. Jag försöker ju äta typ GI nu. Brukar äta osötat fullkornsbröd på mornarna tillsammans med fil, bär och diverse frön och musliblandningar. Håller mig super mätt till lunch. Men så i morse åt jag bröd som inte var lika nyttigt för att få lite omväxling och det gick inte alls. Jag blev hungrig och magen var upprorisk. Nu återgår jag till mina mörka osötade bröd igen. Tänk att kroppen vänjer sig så fort med något. Har börjat äta lite fullkornspasta till maten också nu när jag tränar, men det försöker jag hålla till lunchen. Att äta enligt GI är så naturligt att det inte känns konstigt. Det blir ju en livsstil. Sen är jag inte stenhård med vad jag äter, då blir det lätt tråkigt. Dock äter jag inte alls potatis eller ris och äter mindre bröd och flingor (som i så fall är fullkornsvariant).



J är fortfarande sjuk. Fjärde dagen med feber idag, stackaren. Och han hostar som en tok. Vi var hos läkaren idag och han fick någon hostmedicin som han ska dricka vid behov. Fy för att vara sjuk. Får hoppas att han blir frisk snart och att vi båda håller oss friska. Vi borde ha haft vår del av sjukdomar för ett tag (peppar peppar). Nästa helg ska vi iväg på en mysig weekend och då måste vi vara friska och krya!

Nytt år!

Då var det nytt år, 2011. Nyårsafton blev lyckad. Vi var hemma hos några bekanta med Js ena bror och hans familj. Vi åt en god tre rätters middag. Till förrätt blev det lax, ägg, sallad och annat plock. Till varmrätt blev det helstekt oxfilöe med potatisgratäng, svampsås och god sallad och till efterrätt blev det nougatkakor. Kakorna var så goda att jag slukade fyra stycken. Inte så GI, men Gud så goda de var! Sen blev det lite kortspel och Sing Star innan tolvslaget. Vi lyssnade sen när Malmsjö ropade in det nya året och for sen ut i snöyran för att titta på raketer. Helt otroligt va mycket snö det hade kommit. Vi pulsade som tokar för att ens komma ut ur huset. När alla hade kramats och vi hade skålat i champagne blev det ost och kex. Det var knappt någon som orkade och strax efter åkte vi hem. Som tur var hade vi en i sällskapet som varit nykter och som kunde skjutsa oss hem. Vi försökte gå, men det gick verkligen inte med all den snön.

Vi har höga förväntningar på det nya året J och jag. Det kommer att bli vårt år! <3

Igår och idag har det dock varit sjukstuga här hemma. Nu är det Js tur att vara sjuk. Ingen bra start på nya året, men vi kommer igen. Så fort allt vad feber och snor heter så börjar det nya året på riktigt för oss. Och vi börjar året med en liten weekendresa, underbart!


RSS 2.0