Middag och Dop

Fredagen blev en lång dag. På förmiddagen var det seminarium om bedömning som var mycket intressant, men några människor verkar ha svårt att inse att man kan tycka olika och det känns ganska farligt om man ska bli lärare. Vi fick försöka bedöma olika elevsvar på olika frågor och det är läskigt hur olika vi bedömde. Stackars elever! Efter en otroligt stressig vecka med lite sömn sov vi i två timmar innan vi började fixa i ordning inför kvällen. Vi hade bjudit in min vän Ann och hennes Fredrik på middag och bjöd på bordsgrill. Vi grillade kött, korv och grönsaker och åt chips, grönsaker och dipp. Gästerna hade tagit med sig en god kladdkaka som vi glatt mumsade i oss. Vi hade en mycket trevlig kväll med prat och skratt. Tack för det trevliga sällskapet!



I lördags var det dags för Sanna och Johans lilla Tilde att döpas. Det var en kall, men vacker dag och snön gnistrade så härligt på marken. Sanna och Johan var så fina och stolta föräldrar, Tilde var sötast som vanligt och skötte sig exemplariskt och Sannas systrar sjöng så att jag höll på att börja gråta. Efter dopet blev det fika i prästgården, en mycket mysig lokal. Där dukades det upp med tårta, paj och diverse kakor. Jag och Johanna kände oss lite vilsna bland alla släktingar, men vi fikade och pratade lite med några trevliga släktingar.


Första advent

Igår var det första advent. På morgonen gjorde vi i ordning adventsljusstaken och tände första ljuset medan vi lyssnade på vår favorit julmusik. Underbart! Sen julpyntades det - stakar, stjärnor, tomtar och massa annat kom upp. Sambon ville först bara ta fram ljusstakarna och stjärnorna, men jag övertalade honom om att allt utom granen skulle upp. Eftersom jag såg ut som ett litet barn på julafton tror jag inte att han hade hjärta att säga nej. Det gick ett lyckorus genom mig hela dagen. Jag älskar julen! På eftermiddagen gick jag på ett spinningpass. Jag har inte hunnit tränsa på en vecka så det var fantastiskt skönt att komma i gång igen. Jag låg sedan i sängen och läste hela kvällen igår, mycket skönt.




Idag skulle jag ha åkt iväg tidigt till gymmet, men igår vaknade jag och kunde inte röra min vänstra arm utan att skrika. Det var fruktansvärt igår och idag är det något bättre, men fortfarande gör det otroligt ont. Ska använda lättare vikter här hemma så att armen får röra på sig i alla fall. Har problem med både axlar och knän, men så här illa har det inte varit på mycket länge. Kallt som sjutton är det ute också, -15,6 grader. Burr!

I 11 timmar...

... har jag jobbat idag. Det är inte något som jag är van vid precis. Och bara med barn. Härligt, men den höga ljudvolymen gör mig riktigt trött. Behöver inte ha någon ångest för att jag inte hinner träna på hela veckan för under dessa uppvisningsdagar springer jag fram och tillbaka tusentals gånger. Tycker synd om mina kollegor som skulle sitta på tåget i mer än en timma för att komma hem till stan. Då ska jag vara glad att jag bor här i "byn". Jag fick skjuts hem och har tryckt i mig två pepparkakor och tagit en dusch. Nu ska jag strax hoppa i säng, utmattad och lite snällare. Imorgon är det ett algebra pass och sen iväg och jobba en kväll till. Har saknat mina kära studievänner under dessa dagar. Längtar efter att få flamsa och tramsa lite med dem imorgon. Ska även få se vad de gick igenom på första algebra passet som jag missade igår. Behöver all träning jag kan få när det gäller algebra, Hu!

Förvirring...

Idag vikarierade jag igen. Kunde nog ha gjort det veckan ut, men jag behöver gå på andra algebra seminariet som är imorgon. Idag blev en lite rörigare dag. Förmiddagen var ganska lugn, men efter lunch slog det till ordentligt. Hade först ena halvan av klassen medan den andra var på gympa. Den gruppen jag började ha är i regel lite livligare och rörligare än de andra. Vi gjorde skattkartor och lite annat, men de höll mest på att leka med varandra och springa omkring. Jag fick säga till flera gånger och fick låta riktigt bestämd innan de lugnade sig. Tror att det beror på att de var trötta och att jag kunde ha gjort uppgiften på ett annat sätt. När jag hade den andra gruppen ändrade jag lite och då gick det mycket bättre. De hade riktigt roligt när de ritade skattkartor och letade efter påhittade skatter.

Jag kan lätt bli uppgiven när det blir stökigt, men det är ju verkligen tillfällen att analysera och reflektera kring. Vad kunde jag gjort annorlunda? Vilken typ av uppgift är lämplig den tiden på dagen när eleverna är trötta? Sen är det ju skillnad att vara klasslärare och att vara vikarie. Jag har ju varit med klassen förut så de känner mig, men jag är ändå inte deras "riktiga" lärare och jag vet inte hur allt fungerar till hundra procent. Då kan det ibland vara svårt att vara bestämd, men å andra sidan är det ju mina regler som gäller när jag är där.

Under hela min utbildning har jag känt mig tveksam till om det är lärare jag vill bli. Mycket av det vi går igenom på seminarium funkar inte i det verkliga livet och det tar bort mycket av glädjen. Just nu känns det så långt bort att jag ska vara lärare för en klass.


Efter en hektisk dag ska jag nu andas lite och sen iväg och jobba i fem timmar. Eleverna på dansskolan ska ha uppvisning så jag ska hjälpa till med allt möjligt ikväll och imorgon kväll. Det brukar vara jätte roligt, men idag känner jag mig helt slut.

Bitande kyla och tangrampussel

Fy satan så kallt det är idag. Efter jobbet skulle jag åka ner till centrum för att fixa mina naglar, men just då jag kommer ut ser jag hur bussen åker förbi stationen. I bitande kyla fick jag gå till centrum och lyckades ändå komma i tid. När jag sen skulle till centrum för att köpa te var mina fingrar helt genomfrusna och vita. Jag var tvungen att gå in och köpa ett par varmare vantar för att åtminstone försöka värma upp händerna. Det var ett par vantar som jag spanat lite på så det var tur i oturen :o) Väl hemma tog jag en stor kopp kanel te och har lyckats värma upp mig lite. Snart ska jag dessutom hoppa in och ta en varm dusch. Burr! Men en stor kopp te + en kopp jag drack på jobbet är inte så kul med tanke på att jag ska på bio ikväll. Kommer väl behöva springa ut och pinka varje halvtimma eller nåt. Ska se nya Harry Potter med Jonas och hans vän Markus. Har sett de första filmerna och då måste man nästan se de sista och avslutande.

Men om jag återgår till dagen så har jag jobbat idag, vikarierat på min VFU-skola i min handledares klass, en tvåa. På förmiddagen arbetade vi med tangram. Jag berättade en historia om det och sen fick eleverna försöka bygga ihop det, först utan mall och sen genom en mall som jag satte upp på tavlan. De fick även skapa andra mönster med pusslet som de fick rita av och färglägga. De hade riktigt skoj och ville inte gå ut på rast när det var dags för det :o)





På eftermiddagen hade jag en mycket kort genomgång om kuber och rätblock och sen fick de arbetade i matteboken. Till imorgon har jag gjort mallar så eleverna kan skapa egna kuber och rätblock som de kan färglägga. Känns bra att återknyta lite till det vi arbetade med idag. De ska även få chansen att måla egna skattkartor. Vi ska tillsammans gömma en skatt och sen ska de rita en karta och markera tydligt vart skatten ligger. Den idén fick jag från ett seminarium vi hade under första matematik kursen. Tror att de kan tycka att det är roligt.

Skrattfest och vikariat

Va snabbt det blev sent. Vi har precis varit och storhandlat och så tänkte jag sätta mig ner och fixa med lite saker då jag inser att klockan redan är halv 10. Vart tog dagen vägen? Vart tar dagarna vägen? Har varit på spinning nu på kvällen och hann faktiskt hem och duscha innan vi for och handlade. Jag brukar annars lufsa runt som ett dålig kamouflerat träsktroll som stinker svett, men idag var jag fräsch. Tur det, tror de som jobbar på Willys har börjar tro att jag ser ut så jämt. Har varit i skolan idag också, haft geometri med rara Tor. Det finns guldglimpar till lärare på Uni och han är definitivt en av dem. Hade skrattfest med studiegruppen efter lunchen när vi skulle få ihop en gruppuppgift, alltid lika roligt :)

Imorgon ska jag upp tidigt för att vikariera på min VFU-skola. Det är första gången jag vikarierar och det ska bli så himla roligt. Har planerat lite som jag ska göra och sen fanns det lite material och använda. Tror det kommer bli toppen. Det är i den klassen jag brukar vara så jag känner eleverna och de känner mig! Dock missar jag första algebra passet på Uni vilket jag hade velat gå på. Jag är verkligen urdålig på algebra och skulle ha behövt gå. Men min studiegrupp får ha lektion med mig på onsdag eller torsdag istället. Har försökt att läsa i boken om algebra, men jag förstår verkligen inte. Eller så ger jag upp, men i vilket fall är det som rena grekiskan för mig.

Hushållssysslor

Vi är lite lustiga i vår familj, vi vaknar alltid tidigt på helgmornar. Vi hatar att gå upp tidigt på vardagar som vi måste och när vi äntligen får sova ut... nej, då vaknar vi vid 8 (vilket är tidigt i vår mening). Men idag blev det en effektiv morgon/förmiddag. Efter frukost började vi städa - dammsuga, damma, tvätta och diska. Vi blev klara för någon timma sen och tar det nu väldigt lugnt. Skönt att ha det klart och att det är rent och snyggt. Jag blir lugnare då! Dock skulle jag gärna vilja veta hur folk delar upp hushållssysslorna hemma. Vem gör vad? Jag har en viss "det ska vara rättvist" sambo här hemma som dissar alla mina förslag ;)

Lite senare ska jag till gymmet och sen köra mitt favorit spinningpass. Då ska jag inviga mina nya spinningskor och se om det blir någon skillnad. Har läst att det ska vara en otrolig skillnad och att man inte har spinnat på riktigt förrän man har spinnat med riktiga spinningskor. Upp till bevis!

Ikeas julpyntavdelning

Efter en mysig helgfrukost i morse for vi iväg till Ikea. Det gjorde alla andra också! Det var hur mycket folk som helst, men det gick att ta sig fram någorlunda. De bygger ju dessutom om vilket gör att det är mindre ytor än det brukar. Vi fick i alla fall med oss massor med galgar, några julklappar och lite julpynt. Jag blev som tokig när vi kom till julpyntavdelningen. Jonas ställde sig vid sidan av med våra saker medan jag strosade runt med stora ögon och plockade det jag ville ha. Jag kände mig verkligen som ett litet barn på julafton. :o) Jonas okejade dessutom allt jag plockat åt mig, det är ovanligt. Vi smög även in på Stadium och köpte ett par spinningskor till mig. Jag har spinnat i flera år, men aldrig köpt ett par ordentliga spinning skor. Jag får så otroligt ont i fötterna när jag har vanliga så nu var det verkligen dags. Väldigt mycket fattigare, men mina fötter kommer tacka mig för det imorgon när jag sätter mig på cykeln.

Röda prickar

Jag har haft problem med mitt högra öga ett tag nu och gick till Optikern i måndags. Där observerades ett antal röda prickar under pupillen, annars inget konstigt. Jag har nu gått i glasögon i en vecka vilket jag inte alls tycker om. Får ont bakom öronen och stör mig på att inte kunna se med hela synfältet (om man kan säga så). Idag var det dags för återbesök och de röda prickarna var borta. Toppen! Dock var det ju dags för att köpa nya linser och jag i min totala ovishet har fått för mig att det kostar 500:- för linser till båda ögonen. Då kan ni gissa min reaktion när jag fick veta att det var dubbelt så dyrt, nämligen 930:-. Så mycket har jag ju alltid betalat, men förmodligen lyckas jag förtränga det helt mellan gångerna. Det kunde ju vara värre, men varför ska man straffas med dyra optiker besök för att man har synfel? Mina ögon fungerar ju inte som de ska, jag borde få bidrag för det inte straff. Tycker Sverige ska införa bidrag till alla med synfel samt alla kvinnor som lägger dyra pengar på bindor och tamponger varje månad för att någon Nisse någon gång för miljoner år sedan bestämde sig för att kvinnor ska gå och blöda en vecka i månaden i hela sitt liv. Smart Nisse det där, förmodligen inte kvinna.

B

Idag fick vi tillbaka våra tentor från förra matematik kursen. Jag som har varit så nervös fick ett B. Känner mig otroligt glad och otroligt stolt. Fick B/C på fältstudierapporten och B på hela kursen. Det var intressant att få läsa kommentarer om fältstudierapporten från läraren, det fick mig att inse vad jag kunde gjort bättre för ett högre betyg. Skönt att kunna se det så tydligt, då kan jag förbättra det till nästa gång. Mina kära studiekamrater klarade sig också galant vilket gör mig ännu gladare :o)


En bild säger mer en tusen ord...



Härliga trollungar och i väntans tider...

Igår eftermiddag var jag barnvakt åt mina underbara brorsbarn. Vi tittade lite på Tv, lekte med låtsasmat, klossar och en rittavla,  men favoritsysslan blev ändå målning med vattenfärger. Melvin gjorde fina teckningar och han och jag hjälptes åt att måla en Pippi som till slut blev blå i hela ansiktet och i håret. Det tog emot att måla henne blå, men när jag kommenterade det svarade Melvin bara: "Det är min Pippi och jag vill ha den blå". Stolt skrev han sitt namn på teckningarna, sötnosen. Matilda var helt inne i målningen. Hon satt kvar länge efter att Melvin slutat och målade med alla möjliga färger. De delade fint på färgerna utan tjafs. Faster hade en mycket mysig eftermiddag med trollungarna :o) När snuttarna lagt sig fick jag och Anna tid till att dricka te och snacka skit. Såg även på när Anna Book och Maria Montazami spenderade ett dygn ihop, riktigt roligt :o)





Just nu sitter jag på Universitetet och väntar på att få hämta ut tentan till första matematik kursen. Är super nervös. Ska även hämta ut några andra i klassens tentor. Åt lunch med Malin och Vanja, men har sedan suttit här själv och läst en artikel som vi ska diskutera imorgon på ett seminarium. Jag ska dessutom försöka komma på två frågor kopplade till artikeln och jag kommer inte på något alls. Kanske delvis beror på att jag inte förstod allt i artikeln... är för nervös tror jag. Men nu är det bara en timma kvar...

Barnvakt och granköp

Snart ska jag iväg och vara barnvakt åt mina brorsbarn Melvin och Matilda. Lilltjejen är sjuk stackaren så hon är väl inte på topp. Det får bli att titta på film och mysa lite tror jag. Ikväll när de små har lagt sig ska jag och Anna snacka massa strunt, som på den gamla goda tiden ;) Bra att slå två flugor i en smäll!

Igår var vi och köpte julgran. Vi har inte haft en stor julgran tidigare utan två små. Nu är de små, enligt mig, snea och alldeles för små så jag har övertygat min sambo om att vi ska ha en stor. Köpte en på Jula för 199 kr. Helt okej pris. Vi är ju så tråkiga att vi har köpt en plast och inte äkta, men min åsikt är att den håller längre och skräpar inte ner. Vi köpte dessutom belysning och julgranskulor som vi ska klä den med. Glitter hittade vi dock inget så det får bli vid ett senare tillfälle. Vi måste ju åka till Ikea för att köpa lite saker och då ska jag passa på att strosa runt i deras julavdelning, där finns det alltid hur mycket som helst. Min sambo tycker inte att det är lika roligt och förstår inte hur man kan lägga ut pengar på sånt trams. Jag tittar då chockad på honom och kör ett föredrag om att julpynt deifinitivt inte är trams och undrar hur han kan missunna mig att ha det fint och mysigt på julen som jag fullkomligt älskar. Då brukar han ge sig till en viss del ;)

Praktik

Från och med denna vecka börjar jag åka kommunalt igen efter ett par månader med bil. Bilen ska säljas, förhoppningsvis redan till helgen och vi kan då spara lite pengar i stället. Bilen blev bara en bekvämlighet för mig. Så nu är det buss och tåg som gäller. Förutom att det är billigare kan jag sova på bussen när jag åker in på morgonen. När jag tog bilen satt jag bara fast i bilköer och svor åt alla bilister som inte kan köra normalt. Var oftast alleldes svettig och uppjagad när jag kom fram. Nu lunkar jag in i en slags dvala, mycket skönt. Dessutom har jag resesällskap på eftermiddagarna med Vanja som går i min studiegrupp och då hinner man ju med både att snacka skit och garva åt hur puckade vi kan vara, men också att faktiskt plugga och reflektera tillsammans. Ofta sitter man ju hemma och känner sig urdum och fattar ingenting. Då behöver man någon att reflektera med. Endera kommer man tillsammans fram till en lösning eller så kan man ju åtminstone vara glad över att man inte är ensam om att inte fatta någonting!

Idag har jag hållit mig på hemmaplan. Har besökt min nya praktikskola som jag ska vara på under denna kurs. Träffade min klass och eleverna verkade super gulliga. Gjorde ett förkunskapstest med dem idag som ska hjälpa mig att anpassa min undervisning efter vad de kan/behöver träna mer på. Skönt att ha Vanja vägg i vägg som gör i princip samma sak. Vi kan planera och reflektera ihop. Eftersom vi har varsin fyra och ska göra samma övningar kan det vara spännande att se hur lika/olika det blir. Allt beror ju på elevernas förkunskaper och upplägget av lektionerna.

Nytt träningsprogram

Efter att ha kört samma övningar och samma maskiner hur länge som helst och jag nästan kräks när jag ska gå till gymmet har jag utformat ett nytt program med nya övningar och nya maskiner. Har kört det två gånger och det är hur kul som helst. Tror jag måste byta lite då och då för jag märker när jag börjar bli uttråkad och försöker hitta ursäkter för att inte gå till gymmet. Plötsligt blir det liksom roligt att rensa avloppet i duschen. Typ. Benträning får jag genom spinningen då det struntar jag i på gymmet, fokuserar då på armar, axlar, bröst och mage. Kul också när man ser att det händer något. Kunde till exempel höja vikten på biceps igår med ett kilo. Heja! Poserade som en bodybuilder i köket igår, men sambon bara skrattade.... undrar just varför.

Födelsedag

Igår och idag har vi firat mitt hjärta som fyller 28 år idag. Igår åt vi mat på en grekisk restaurang på Valhallavägen, riktigt god mat. Vi åkte sen förbi Coop och köpte två choklad bakelser, 2 munkar, 2 chokladkakor (vit choklad) och ett paket pinnglass. Det blev vår efterrätt som vi avnjöt medan vi spelade ett spel - Kampen mellan kvinnan och mannen - tyvärr vann inte jag. Eller rättare sagt, jag lät honom vinna ;o) Idag har vi städat och fixat och sen kom mina föräldrar för att gratulera. Vi bjöd på fika och pratade ett tag. Nu är det ett år till nästa gång... snart kommer han förbi 30 strecket. Ingen ångest än enligt honom själv. Får se hur jag är när jag kommer dit... som tur är har jag 7 stadiga år kvar.

Saknad

Jag kan fortfarande inte förstå att det är som det är. Att du inte längre finns hos oss. Jag fick träffa dig några gånger innan du blev sjuk och jag minns att jag grät när du hade åkt. Du var så förändrad. Så mycket äldre än du borde vara. Men du var fortfarande dig själv, lika flamsig och tramsig som du alltid hade varit. Sista gången jag såg dig sjöng du med oss. Du sjöng för dig själv, på din sista födelsedag. Till och med då, när du inte såg ut som dig själv var du som du alltid varit. Du gjorde miner, du skrattade, du pratade med mig precis så som du brukade. Jag kommer alltid att vara tacksam för de sista tillfällena jag fick med dig. Men jag kan fortfarande minnas hur det var att vara med dig när jag var mindre, då allt var som det skulle, jag var bara ett barn. Var tog tiden fram tills nu vägen? Hur kan det ha gått så fort? Jag undrar om jag någonsin kommer att acceptera att du är borta. Dagar kommer och går, livet går vidare, men så ibland... vid vissa tillfällen kommer sorgen krypande. Jag känner trycket över bröstet och tårarna faller. Jag ser dig på bild och jag kan inte förstå att du inte längre finns. Du skulle ju leva för evigt. Du skulle ju alltid finnas där. Kanske är det först nu jag inser att livet faktiskt tar slut. Jag ser på morfar som du lämnade kvar, han är inte heller som han brukade. Han är morfar och han finns där, men han har förändrats. Han är inte samma morfar som när jag var liten. Jag saknar dig så fruktansvärt mycket, varje dag, varje minut. Jag saknar morfar också, men han finns där. Han är kvar hos oss. Begravningen var vacker, alla var där för att minnas dig. Vi minns alla olika och mycket tillsammans. Det vi minns var allt du gjorde för oss. Vi barnbarn fick ha en mormor som alltid lekte med oss, fick oss att skratta och var påhittig. Vi är så lyckliga över att du funnits hos oss. Bättre mormor kunde vi inte ha fått. Vi kommer alltid att bära dig med oss, i våra hjärtan. Jag kommer alltid att ha dig med mig. Jag är en del av dig, du är en del av mig. Jag kommer alltid att älska dig mer än jag någonsin kan uttrycka i ord.



Träningsvärk

Idag har jag träningsvärk som bara den. Trots detta gick jag på lunchspinning och kämpade. Tror inte jag kommer gå på det passet igen. Det var ju jobbigt, men ändå ingen favorit. Mina favoriter är måndagar och söndagar, bra musik och bra ledare. Det är super viktigt! Imorgon är tanken att jag ska gymma armar, axlar och rygg. Benen behöver vila nu över helgen. Ska försöka göra ett nytt träningsprogram imorgon så jag inte bara gör samma övningar hela tiden. Känner att jag behöver förändring, både för kroppen och för motivationen. Nästa torsdag ska jag pröva ett intensiv gympapass som en bekant håller i. Har spanat in där ett par gånger och det ser riktigt jobbigt ut. Hon som håller det är dessutom otroligt vältränad vilket ger mig motivation att kämpa på lite extra!

Skivstång

Igår var jag på ett skivstång pass för första gången på säkert tre år. Jag hörde mig för vad en nybörjare ska ha för vikter, men drog på lite extra. Jag gymmar och spinnar ju tänkte jag lite kaxigt. Den kaxigheten fick jag äta upp ganska snabbt. Fy tusan va tufft det var. Mina muskler var inte alls vana vid dessa övningar. Men detta pass kommer jag gå varje vecka, riktigt bra med träning. Har härlig träningsvärk idag! Måste dessutom lägga om min träning på gymmet och göra nya övningar och använda lite andra maskiner. Kroppen måste få förändring och så blir det roligare för mig att träna om det händer något nytt ibland. Finns en maskin som jag sneglat på när andra använt, men inte vågat mig på själv. Den ska jag attackera vid nästa gymtillfälle på fredag. Den ska tydligen vara riktigt bra för armar och rygg.

Shopping

Idag hade vi basgruppsdag vilket innebär att lärarstudenter från samma kommun träffas och gör diverse olika saker. Idag diskuterade vi dilemman som vi studenter sett på våra praktikplatser. Ganska intressant faktiskt! Vi fick dessutom höra lite om det nya gymnasiet som har bytt lokaler och blivit mer "up-to-date". Det är roligt att de satsar lite på skolan. Hoppas de gör detsamma med grundskolan nu, för de flesta skolor behöver lyft här och där. Efter basgruppsdagen planerade jag och Vanja inför praktiken vi har om några veckor. Vi ska vara på samma skola, i parallellklasser och arbeta inom samma område. Vi kan därför samarbeta ganska mycket. Vi fick mycket gjort och det känns jätte skönt. En sak mindre att tänka på!

Under eftermiddagen har jag spenderat min tid i Täby centrum. Var på jakt efter en klänning som är otroligt fin, men den fanns inte i min storlek. Skulle ledsamt pröva några andra som kanske kunde mäta sig med den, men så när jag kommer in i provrummet tittar jag på stängerna med kläder som skall hängas ut. Och vad hänger där, om inte just den klänningen i rätt storlek. Jag har aldrig sådan tur, men idag var det min dag och den passade perfekt. Nu har jag en fin klänning när vi ska fira sambon som fyller år i helgen. Hittade dessutom massor med fina födelsedagspresenter till sambon och det känns otroligt skönt att ha det fixat. Han gav mig lite idéer igår om vad han önskade sig och då lossnade idétorkan hos mig. Nästa steg blir julklappar, får se när det finns tid att inhandla det.

Snöoväder

Imorse när jag körde till Universitetet trodde jag inte på att snöovädret skulle bli så farligt, men när jag skulle åka hem insåg jag att jag hade fel. Fick köra super sakta hela vägen hem, halt som sjutton och dålig sikt. Har i alla fall lyckats ta mig helskinnad till och från olika platser. Hoppas turen håller i sig nu när jag strax ska åka ner och träna. Ska köra ett skivstång pass. Det har jag inte gjort på säkert tre år minst. Vet ju vilka vikter jag har på gymmet så jag ska försöka pyssla ihop det där till något som jag orkar jobba med :o)

Idag hade vi seminarium om Statistik, ganska intressant även om det mesta inte är något nytt. Vi gjorde sedan en gruppuppgift som handlade om just statistik och det var ganska pyssligt, men rätt skoj. Tror det är kul att arbeta om statistik med elever sen när man själv kommer ut. Hade gärna gjort det under praktiken, men då ska jag göra annat. Nu på eftermiddagen har Ann varit här och hälsat på. Vi har druckit te och snackat om allt möjligt, mycket trevligt.

Har fortfarande panik över att jag ska köpa en födelsedagspresent åt sambon nu i dagarna. Har ingen aning om vad jag vill ge honom. Ska åka iväg imorgon och köpa lite saker och då ska jag leta ordentligt. Har ju förslag, men jag vet inte om de är så bra egentligen. Hm...

Att-göra lista november

Att göra:

- Fixa födelsedagspresent till älskade sambon (HJÄLP)
- Handla julkklappar
- Fixa pepparkaksdeg
- Köpa ny pyjamas (kan inte he en med Mimmi Pigg en enda dag till)
- Köpa nya ljuslyktor och ljus
- Köpa julgran och pynt
- Köpa träningsbyxor som inte är för stora
- Köpa nya blommor och några nya krukor
- Göra ett förkunskapstest till min klass på praktiken
- Klura på hur mina lektioner ska se ut - göra en lätt planering
- Klippa mig
- Åka till Ikea och köpa en ny byrå (kommer ta tid innan jag kan få med mig sambon dit trots att han vill ha en han också)

Inser nu att allt jag ska göra den närmsta tiden kostar pengar. Inte så lite heller. Det är så mycket utgifter i slutet av året, det är inte klokt. Dessutom är det diverse kursitteratur också och är det något som kostar så är det kurslitteratur. Fattig student - svindyr kurslitteraur är en fin kombo...

Skola och jobb

Då var jag på jobbet. Typiskt att jag började må sämre på eftermiddagen och har nu huvudvärk, yrsel och illamående. Hoppas att det blir bättre, annars måste jag avvika och åka hem i säng. Ska klara så långt jag kan. Åt just en tidig middag - pannkakor med jordgubbssylt - kanske inte helt optimalt, men så blir det ibland. Dagar då man är på språng och inte ha med sig vare sig lunch eller middag blir det så. Lunchen blev en macka, en smoothie och tre frukter. Apdåligt! Men imorgon kommer jag igen och då med ett danspass (om jag mår bättre). 

Hade ett geometripass idag med Tor, en till utseendet torr gubbe men som är riktigt rolig. Han gör i alla fall så att man förstår och det med en skämtsam ton. Idag var det cirkeln, dess area och omkrets som var i fokus. Intressant hur man kan se samband som man tidigare inte sett, inte ens när man själv gick i skolan. Tänk att det ska ta 23 år innan man faktiskt fattar. Bra lärare behövs!

Julkänslor

I lördags morse åt vi en härlig helgfrukost tillsammans med melodikrysset i bakgrunden. Då längtade jag tills vi kan spela julmusik på helgmornarna istället. När jag såg frosten nu på morgonen fick jag ännu mer julkänslor. Vi går mot mitten av november, snart är det december och så fort det blir 1 december anser jag att det är fritt fram att julpynta. Då ska jag i alla fall smyga upp julgardiner och annat krafs. Granen får jag inte sätta upp föra helgen före julafton. Två traditioner möts i vår nya familj. Jag är van vid att ha granen uppe från lucia typ och han är van vid att den sätts upp dagen innan, den 23:e. Då får vi kompromissa till den 19 december.. perfekt då min pappa fyller år då. Då kan vi fira honom genom att sätta upp granen :o) Men i alla fall, julgarinder ska upp och eventuellt lite annat pyssel. Ska köpa nya ljuslyktor med röda och vita ljus och lägga in något juligt i vår stora ljuslykta där det för närvarande ligger höstlöv. I år ska det vara jul från topp till tå i vår lägenhet. Oftast brukar det se så kalt ut, men inte i år. Jag ger mig inte förrän sambon kräks julpynt och ber på sina bara knän att jag ska sluta ;o)





Sen är det snart dags att inhandla julklappar också. Måste bara kolla upp vad alla önskar sig så jag har ett mål när jag ger mig ut i julkaoset. Jag brukar alltid vara klar vid den här tiden, men i år vet jag inte vad som hänt. Tänk om jag blir en av dem som springer runt dagarna innan och stångar mig fram bland alla andra som är ute sent. Nej, jag måste se till att få det fixat. Är hemma på torsdag och fredag, ska nog ge mig ut då. Men det är ju så jäkla svårt att veta vad alla vill ha. Sambon fyller ju dessutom år snart, men jag har inte den blekaste vad han vill ha. Jo, en sak har jag som förslag, men jag vet ju inte om han vill ha det. Gah!



Allmänna tankar

Uppe med tuppen trots att jag börjar kvart i elva. Konstigt kan tyckas, men jag är sån. Tycker om mornar och att ha tid på mig. Idag är det så härligt frostigt ute. Det är härligt tills jag ska ut och skrapa bort det från bilen. Då är det inte så härligt längre. Idag är en sån där dag som kommer ibland, men som jag bara vill ska vara över. Känner inte för att jobba just idag. Men jag har lovat och det brukar gå fort. Ska passa på att få lite plugg gjort också, det är ett måste för att hinna med allt. Måste läsa ca 100 sidor litteratur. Ska försöka hålla mig till lässchemat som vi fått - vad man ska läsa till vilket seminarium. Utifrån det har jag gjort ett eget schema som säger vilken dag jag ska läsa vad. Intressant va? Men det är bra att ha ett schema, om man följer det.

Skönt att ha det städat hemma i alla fall, jag tror jag blir lugn av det. Nästa steg är att ta oss till Ikea där vi ska köpa ny galgar och en till byrå. Vi har nämligen galgbrist och plats-för-kläder-brist. Galgar kan man ju pressa in i garderoberna, men att få in en ny byrå blir lite av ett projekt. Jag är ute efter en smalare variant, det får plats. Jag tror att jag har sett en sådan smalare variant på Ikea, får se hur många miljoner den kostar bara. Vi är nämligen två personer med övermycket grejer - kläder, skor, tjafsprylar. Man kan ju tro att det är jag som har mycket skor och kläder, men sambon ligger faktiskt inte långt efter. Och detta trots att jag har rensat ut typ 5 kassar med kläder under det senaste året. Och ändå tycker jag att jag aldrig har något att ha på mig. Är det ett tjejfenomen? Eller kanske ett Sanna-fenomen?

Städning och mer plugg

Idag har vi haft städdag här hemma. Bara att plocka undan krafs och lägga i ordning kläder tar flera timmar. Så förmiddagen gick åt till plock, disk och annat. Vid 4 smet jag iväg på spinning och när jag kom hem vid fem fortsatte städandet. Inte att sambon städar medan jag är borta inte, inte anstränga sig i onödan ;o) Nu är i ala fall soporna kastade, mäblerna dammade och golven dammsugna. Badrummet är skurat och det enda som är skitigt nu är jag som måste ta en dusch efter en dag med städning och spinning. En varm dusch behövs! Sen body lotion, myskläder, en smoothie och mys i soffan framför Twilight!

Imorgon är det lång dag. Skola 11-13, sen eventuellt grupparbete till 15. Jobba i Sollis 16-22 och sen hem och ramla i säng. Ska passa på att läsa lite litteratur på jobbet om jag får någon tid över. Lika bra att slå två flugor i en smäll. Stackars sambon får storhandla själv, inte hans favorit syssla precis. Men å andra sidan, vem bryr sig väl om det ;o)

Plugg

Har just läst två artiklar om stapel- och cirkeldiagram. De kändes ganska trista först, men sen när jag insåg vad de gick ut på så var det lite intressant. Just nu läser jag 30 sidor ur en annan bok - Hur många prickar har en gepard - som handlar om diagram och mätning av olika slag. Gillar boken, men det är mycket text. Måste ta pauser ibland, annars går texten ihop i en enda röra.

När jag tänker på att jag tar examen i sommar så blir jag nervös. Jag vet inte vad som händer efter examen. Får jag egen klass, ett vikariat eller hamnar jag på en förskola till att börja med. Jag är nervös över den dagen jag ska ha en egen klass, men tänk vilken känsla att stå där inför ett gäng förväntansfulla elever och få göra på mitt sätt. Häftigt, men läskigt. Det gäller att suga åt sig så mycket som möjligt nu under slutet av utbildningen, både på Universitetet och på fältet. När jag väl är ute är det stöd av kollegor som kommer bli en stor del. Men det gäller väl också att lita på sig själv och sin förmåga. Gah, spännande!

Besök hos Anna och gullungarna

Har just kommit hem från en filmkväll hos Anna med godis och chips. Fick även smaka en god chokladbajskorv som Melvin bakat tidigare under dagen. Är det verkligen sånt som man bjuder en faster på när hon kommer på besök? Gott var det i vilket fall :o) Jag lyckades jaga upp dem ordentligt. Från att sitta som små ljus framför barnprogrammen till att hoppa, skutta och dansa med eller utan musik. Antar att det blir så när man får besök, plus att de måste hoppa och skutta för att inte somna i soffan. De somnade nog gott i sina sängar de små trollen. Precis som faster ska göra nu. God natt!

RSS 2.0