Snor och städning

Idag har jag mått bättre, jag har känt mig som en levande människa. Dock rinner snoret fortfarande och halsen är jobbig på morgonen och när jag nyser. Men jag är på bättringsvägen i alla fall. Till nyårsafton beräknas jag vara helt frisk! Då ska vi hem till några bekanta med Jonas bror med familj. Det var länge sen vi gjorde nåt ihop så det ska bli jätte skoj. Äta god mat, kanske lite snask, dricka gott och sjunga sing star. Det ser jag fram emot!

Idag har vi städat här hemma. Det har gått lite trögt då jag endast har snor i hjärnan, men till slut blev vi färdiga. Skönt är det att ha rent och fint omkring sig. Ikväll ska jag lägga mig  i soffan och glo på någon bra gammal film som jag inte sett på länge. Ibland har jag inte ro att bara ligga och titta på en film, men idag är jag riktigt sugen. Sen ska jag läsa vidare i Harry Potter böckerna. Är inne på den fjärde nu!

I söndags var vi hemma hos familjen och firade min syster som fyllde 15 år. Jag tog lite bilder med mobilen som jag ska lägga upp så fort jag orkar. Det får duga med två bilder från julafton så länge.


Sjukling...

Jahapp, då har vintersnoret kommit till mig också. Jag har haft ont i halsen i ungefär 2-4 dagar, men igår fick jag feber och var helt sänkt. Natten var fruktansvärd, feberyrade och drömde massa konstigt. Mådde dålig fram tills lunchtid idag då det var lite bättre. Snoret rinner dock friskt fortfarande och jag känner mig tung i huvudet. Tack och lov börjar halsen bli bättre. Jag tror inte att det hjälpte så mycket att jag jobbade igår ute i snön. Det började jätte bra trots rakblad i halsen. Det var först när jag kom ut och skulle köra moppe i snön som problemen började. Det var halt som fan och jag når knappt ner med fötterna till marken så jag kunde inte parera det så bra. Dessutom är moppen väldigt tung med all post. Efter att ha ramlat omkull ett antal gånger fick de komma och hämta mig. Då fick jag nog. Mådde dessutom inge vidare när jag kom tillbaka och när jag kom hem kom febern och jag däckade i sängen där jag höll mig resten av eftermiddagen/kvällen.

Det är så typiskt att sjukdomar ska komma så olägligt. Jag har ju precis börjar träna med PT och ska satsa stenhårt. Det verkar kroppen känna på sig eftersom den bestämmer sig för att jag ska bli sjuk. Skulle ha tränat med Philip imorgon, men det får jag skjuta på till nästa vecka. Missar dessutom mitt favorit spinning pass imorgon :( Hoppas nu på att jag lyckas bli frisk så att jag kan gymma och spinna lite själv innan jag kommer tillbaka till Philip i nästa vecka. Vill inte få samma träningsvärk som sist. Ska bli bättre på att värma upp, värma ner och stretcha för att förhindra det. Att kunna gå är ju en fördel både vid träning och i vardagen ;) Kosten går det däremot bättre med. Äter i princip efter GI nu, med mindre kolhydrater och inget snask förutom en dag i veckan. Vi har inte haft någon vettig mat hemma på evigheter, men nu har vi allt möjligt så jag kan äta ordentligt. Känns jätte skönt. Igår slank det dock ner en glasspinne (efter påtryckningar av Jonas). Han påstod att det var bra för min hals och visst, det kan jag väl gå med på att det var :)

Mellandagsrea...

Igår bärjade jag få ont i halsen och det har inte blivit bättre idag. Varför kommer sånt alltid när man planerar saker? Jag har ju just börjat satsa på träning och kost tillsammans med min PT och då har jag inte tid att vara sjuk. Jag satsar på att vara frisk på onsdag då jag har nästa pass.

Idag for vi iväg till Täby centrum för att Jonas skulle leta efter en bok. Jag gick och tittade lite i klädbutiker så länge. Jag var in på Gina Tricot, men kom ut lika snabbt. Jag försökte även ta mig in på Hm, men då köerna till omklädningsrum och kassor ringlades längs hela affären valde jag att avstå och gå ut igen. Jag förstår inte hur man orkar springa runt i detta kaos. Jag fick panik efter bara några sekunder. Då Jonas böcker inte fanns åkte vi vidare till Mörby centrum. Där fanns dem som tur var och dessutom fanns det ett nästan helt tomt HM. Jag kunde gå runt och titta på allt i lugn och ro utan någon trängsel eller några köer. Helt otroligt vilken skillnad. Jag fick med mig tre tröjor hem varav endast en var på rea. Men nöjd blev jag!

Nu ska jag göra mig i orning lite och sen ska vi hem till min familj, äta lite julmat och fira syrran som fyller 15 år idag. Kan inte förstå att hon redan är så pass gammal. Känner samma för lillbrorsan som fyller 13 nästa år. Kanske är så med småsyskon. De förblir liksom alltid "små" trots att de växer upp och blir äldre...


Julafton 2010

Julafton går alltid lika snabbt. Man hinner knappt blinka så har man ätit julmat, delat ut julklappar och fikat. Det blev dock en jätte mysig julafton. På morgonen slog vi in alla våra julklappar och åkte sen hem till Jonas föräldrar med hans båda bröder med familjer. Vi åt en god jullunch med allt man kan tänka sig att äta av. Jag som har grönkål som storfavorit slukade nog hälften av den. Vi hamnade alla i matkoma efteråt och fick släpa oss in i vardagsrummet när det blev dags för sista julkalendern följt av Kalle Anka. Vi satt alla och kikade och vi vuxna var lika engagerade som de små (förutom Jonas och hans två bröder som passade på att sova i omgångar). När Kalle Anka var slut började barnen spana efter tomten som skulle komma. När han kom med sin lykta och sin käpp var det tre små som med stora ögon lyssnade på allt han sa och svarade snällt. De var så lyckliga och tackade så snällt för sina julklappar. Det är först när jag såg de tre små ungarna som jag insåg varför julen är så mysig. Jag har inte haft någon julkänsla alls (eller inte så mycket i alla fall), men det gav ungarna mig. Sötnosar! När tomten gått öppnade alla sina paket på en gång vilket resulterade i kaos. Vi åt sen lite ostkaka innan vi begav oss vidare hem till min familj. Där delades det ut ytterligare presenter som de små snabbt slet upp. De verkade nökda och glada med alla julkappar. Buzz lightyear var storfavoriten hos en viss liten herre medan Pippihuset var favoriten hos lilltjejen :) Det blev lite fika och jag fick äntligen sluka mina gräddnougater som jag väntat hela året på. Jag njöt i fulla drag. På kvällen myste vi för oss själva och tittade på Tomten är far till alla barnen. Det är en storfavorit hos mig. Jag föll sen ihop helt utmattad medan Jonas låg uppe och läste in på morgonkvisten.

Tack alla fina som gjorde min jul så varm och härlig!


Julgodis och uppesittarkväll

I torsdags var vi hemma hos Jonas föräldrar för att göra julgodis enligt tradition. Jonas ena bror med familj var också där. Det blev en jätte mysig kväll! Vi började med att klä deras gran, men ibland blev det lite många kockar (med många olika viljor). Till slut blev den i alla fall klar och den lyckades stå rakt trots att Brunos (Jonas brors hund) svans höll på att fälla den ett par gånger :) Sen var det dags att börja med julgodiset. Vi gjorde romrussin, russin och mandel doppade i choklad och chokladcrispis. Det blev även lite Rocky road och knäck för de andra. Eftersom jag bara har en dag då jag kan unna mig snask fick jag så snällt avstå, men det var svårt. Doften av smält choklad blev nästan för mycket. Det blev sen en god middag och uppesittarkväll med Bingolotto. Vi satt alla och spelade ettan, tvåan och treans bingo utan att vinna något. Surt. Vi hade hoppas på en bil i alla fall. Som avslutning blev det den årliga skinkmackan. Jag slukade två, men hade gott kunnat äta minst två till om jag inte hade hejdade mig. Sent på kvällen tog vi oss hem i kylan och jag passade på att diska lite, tolv på natten. Hm... Jonas däremot somnade direkt.


Redovisning och mysfika

Idag hade vi sista seminariet innan julen. Det var redovisningar av praktiken som stod på schemat. Känns skönt att ha det gjort och äntligen få känna sig lite ledig. Jag har dock mest stapplat mig fram idag på grund av min fruktansvärda träningsvärk. Efter skolan for jag hem till Anja där hon, jag och Ann hade mysfika, bytte julklappar och snackade skit :) Mycket trevligt! Anja bakade till och med bullar sötisen. Jätte goda kanelbullar med rivet äpple i. Även Jonas blev glad och slukade två stycken av de som Anja skickade med hem. Det är ett gott betyg! Fick jätte fina julklappar också. Av Anja fick jag en jätte söt nyckelring och av Ann en hängare som man kan hänga väskan i när man är på restaurang till exempel. Den kommer användas flitigt.



(Jag tycker att jag ser lite lömsk ut på kortet, men det var väl jobbigt att behöva avstå från de goda bullarna)

Imorgon ska jag inhandla de allra sista julklapparna, slå in alla, köra ett träningspass och sen ska vi storstäda innan vi far hem till Jonas föräldrar för att klä deras gran, äta god mat och baka julgodis. En härlig tradition! Jag måste dock avstå från julgodiset, men på julafton får jag njuta lite. Förstår inte riktigt hur vi ska hinna med allt imorgon, men på något sätt ska det gå. Framför allt städningen är jag rädd att vi inte hinner. Då skulle Jonas bli överlycklig trots att det var hans idé att skjuta upp det till imorgon istället för i söndags. Varför göra något idag som man kan göra imorgon?

TRÄNINGSVÄRK!

Tränade med PT Philip igår... fy sjutton säger jag bara! Riktigt bra och roligt pass, men fy satan så jobbigt. Det värsta var nog grodhoppen. Fram och tillbaka längs gymmet två gånger hoppandes som en groda, långa hopp. Jag har dessutom fått lära mig hur man ska använda kroppen för att träna på rätt sätt. Jag har nog aldrig haft träningsvärk i axlarna tidigare. Kan bero på att jag har gjort övningarna helt fel innan. Som sagt, detta är en sjukt bra investering för framtiden. Jag får hjälp och peppning i ett antal veckor plus kunskap som jag kan använda när jag inte längre tränar med Philip. Men visst är det jobbigt att knappt kunna gå. Det har varit riktigt hemskt idag. Dessutom ska jag ge mig ner till gymmet imorgon för ett pass. Får se hur det går...

ÄNTLIGEN!

Nu är rapporten klar och inlämnad, exakt en och en halv timma innan deadline. Så här sent har jag aldrig varit ute förut, men denna gång har det varit värre än vanligt att skriva. Känner mig riktigt lättad och hoppas nu bara att det blev bra. Men det tänker jag lägga åt sidan till i januari då resultatet kommer. Då jublar jag eller gråter, det visar sig.

Idag har jag (förutom att svettas med rapporten):

- Varit på Universitetet och planerat en redovisning med studiegruppen som vi har på onsdag. Gick bra trots att vi alltid svävar iväg och pratar om annat. Förstår inte hur vi kan kräva av våra elever att inte göra det när vi själva är urusla på det!
- Har trängts med folk i Täby centrum för att inhandla de sista julklapparna. Jag var mest arg och svettig, men träffade på Ann vilket fick mig på lite bättre humör. Julklapparna är i alla fall fixade jag jag kan pusta ut även när det gäller det.
- Har sett sista avsnittet av favorit serien Våra vänners liv. Satt på helspänn under hela avsnittet och hoppades på att alla fyra vännerna skulle fatta de rätta besluten... och det lyckades de med!

Nu ska jag snart lägga mig i sängen och fortsätta på tredje Harry Potter boken. Inte långt kvar nu innan jag kan börja på bok nummer 4. Ska dessutom njuta av att vara rapportfri :) Imorgon ska jag på ett nytt pass med PT- Philip!

Så var granen pyntad och klar

Då har vi äntligen fått upp granen. Det såg inte så larvig ut som vi trodde när vi väl fick upp den. Det var dock jäkligt pilligt med grenarna och den barrade ju minst lika mycket som en riktig trits att den är i plast. Vi råkade självklart ta sönder den på ett ställe, men jag tror inte att det märks om man inte tittar jätte noga.



Jag fick kämpa med själva granen. Jonas kom och bossade runt när det var dags att hänga upp alla kulor och annat pynt. Jag tyckte att vi inte behövde hänga lika mycket på den sida av granen som står mot väggen, men det skulle tydligen vara symmetriskt ;) Sen ska vi inte tala om glittret. Jag försökte sätta på glittret i ca 5 sekunder innan han sa Nej, det där blir inge bra, tog glittret från mig och fixade själv. Dock saknas lite glitter längst ner. Får köpa nytt imorgon.

Efter pyntet blev det en god söndagsstek som Jonas fixat. Och så tände vi det fjärde och sista ljuset. Snart är det jul. Vi har legat och läst en stund nu, men måste snart ta hand om köket som ser ut som vanligt när vi har lagat mat (kaos).


Snökaos och grankaos

God morgon snöstorm (dag 2). Det här är andra dagen som jag vaknar och snön vräker ner den redan övertäckta marken. Visst är det mysigt, så länge man inte behöver ta sig ut. Vi ska i och för sig bara ta oss hem. Det borde funka. Vi har sovit hos mina föräldrar i natt. Vi har varit barnvakter åt mina syskon. Nu är mina syskon 12 och 15 så jag vet inte om man kan kalla det barnvakt, mer tillsynare eller något sånt. Sådana som fixar med mat och ser till att de kommer i säng i okej tid. Har faktiskt sovit gott. Det brukar jag inte göra i främmande sängar. Dock vaknade jag för hundrafemte gången med halsont och huvudvärk från helvetet. Halsontet fixar sig alltid under dagen. Huvudvärken tror Jonas beror på att jag senast drack vid halv 6 igår kväll. Har druckit två koppar te nu och hoppas att det ger sig. Jag får inte bli sjuk nu när jag ska börja träna med PT Philip. Då blir jag jäkligt irriterad!

Vi gjorde ett försök till att sätta upp min familj julgran igår. Det började bra. Vi fick ur den ur kartongen. Sen kom problemen. Redan när jag lyfte ur den ramlade små grejer ner på golvet. Sen föll grenar av. När Jonas skulle spänna fast stammen i julgransfoten hörde jag ett knak och sen ett högt FAN. Då hade han knäckt av något som han påstår var lite trasigt redan innan. Vi fick upp granen, men med saknade grenar såg den för löjlig ut. Dessutom kunde vi inte få den att stå rakt och då försökte vi verkligen. Till slut la vi den ner på golvet och där ligger den så fint än. Mina föräldrar får en trevlig överraskning när de kommer hem och inser att de inte slapp fixa med granen detta år. Vi röstar på att de ska köpa en ny gran... eller så kanske de har något speciellt trick för att den ska stå ordentligt och se normal ut. Vi får se hur det löser sig.



Jonas gjorde ett tappert försök med grenarna, men bestämde sig snabbt för att det var roligare att leka älg. Resultatet blev då... en liggande gran!

Senare idag är tanken att jag ska på spinning, men vi får se om jag gör det eller inte. Kanske lika bra att vila inför träningspasset med Philip på tisdag. Då vill jag vara helt frisk och redo. Vi ska i alla fall hem och städa samt sätta upp vår larviga gran. Vi tänkte att vi skulle göra ett nytt försök, sätta upp granen och pynta den som sjutton så att ingen ser hur löjlig den faktiskt är. Smart va?

Julgran

Vi var för ett tag sen och köpte en julgran på rea, den kostade då endast 199 kr. Perfekt tyckte vi. När vi igår skulle sätta upp granen förberedde jag med julmusik och kamera ocg vad fick vi se när vi tog upp julgranen. Jo följande...



Jaha, tänkte vi och började veckla ut dessa buketter med grenar och barr. När vi vecklat ut en av dem och satt i foten visste vi inte om vi skulle skratta eller gråta. Den så helt enkelt för löjlig ut. Grenarna var tunna som fjun och det fanns inte barr ända in till stammen utan en tom pinne. Besvikna var det bara att packa ner granen igen.



Vi har idag varit och kikat på lite granar. Hittade bland annat en likadan på Coop, men till det härliga priset 499 kr. Hur kan en plastgran med endast några fjun på kosta så mycket? Vi for sen vidare till Rusta där vi hittade en stor och fin och "fyllig" gran... för 799 kr. Tanken slog oss att faktiskt investera i en dyr gran som vi kan ha i massa år, men till slut bestämde vi oss för att fixa till vår fjungran hemma. Vi får pynta mycket helt enkelt. Den sätter vi upp imorgon, lagom till fjärde advent.

PT Philip

Idag hade jag första mötet med min nya PT, Philip. Jag tog mig ut i snörusket och till Odenplan där gymmet låg. Först pratade vi om mina mål och hur mitt liv ser ut idag med träning och kost. Vi pratade mycket om kosten och bestämde att jag ska pröva dieten LCHF för att få bort mitt sötsug och mitt småätande. Med denna kost kommer jag att hålla mig mätt på ett helt annat sätt. Och det kommer bli fantastiskt att bli av med sötsuget. Dock kommer de första dagarna på nya dieten vara tuffa, men då är det bara att ligga i och kämpa sig igenom det och tänka på vad som väntar när jag tagit mig över spärren. Han tog sen mina mått och vi kollade fettprocenten i kroppen (alla mått kommer upp här när jag fått dem av Philip). Jag fick sedan göra övningar så han kunde se min styrka och kondition. Det såg helt okej ut enligt honom och så satte han upp mål som jag ska klara av under tiden vi tränar ihop. Jag känner mig så sjukt taggad. Jag kommer verkligen satsa allt nu med träning och kost. Det här kommer vara den bästa investeringen jag någonsin gjort. Det kommer att få mig i form, bli piggare och starkare. Det är väl en investering om något! Kändes jätte bra att det fanns någon där som hade allt fokus på mig och peppade när det började bli tungt. Då tar man automatiskt i lite extra, som man inte skulle göra om man tränar själv.

Firade just med några bitar marabouchoklad och köpte även en delicatoboll till ikväll (en sak jag är väldigt svag för). Tänkte passa på att njuta lite idag då jag snart kommer skippa allt sånt. Redan imorgon lägger jag av med allt, som godis, chips, bullar, kakor osv. Jag ska även börja äta mindre kolhydrater, men det är först på tisdag som jag kommer i gång på riktigt. Vi storhandlar nämligen på måndagar och då hinner jag kika lite under helgen på vad jag får och inte får äta. Och så ska vi ge bort lite musli och sådant som inte ska finnas hos oss längre. Nu är det slut med flingor, mackor och frukt som jag annars äter överdrivet mycket av. Fan va taggad jag är!

Fasters favoriter!

Igår hade jag en mysig kväll hemma hos Anna och barnen. Barnen var glada att se mig och pratade och berättade saker hela tiden, gärna i mun på varandra. Matilda var gosig och skulle kramas och sitta i knä hela tiden. Hon hämtade mig till och med från övervåningen när jag satt vid datorn en stund och ville att jag skulle komma ner och titta på barnprogrammen med dom. Och när de skulle sova fick jag stora kramar och när de sen i kör säger: Godnatt faster Sanna, då smälter jag. Underbara barn! Fasters favoriter :) När barnen sov fick jag och Anna chans att snacka skit, det behövs alltid!

Idag kom jag spontant iväg på lunchspinning med Ann. Tufft som fan det passet. Det är en äldre man som har det, men sjutton vilken kondis och styrka han har. Imponerande. Jag kände som vanligt blodsmak i munnen. Måste lära mig att satsa lite lagom i stället för att ge gärnet varje gång. Men å andra sidan är det häftigt att se vad jag orkar och jag orkar mer än jag tror. Ska faktiskt gå på ett möte i januari då jag ska söka att bli spinning ledare. Tror att det skulle vara riktigt roligt och jag tror att det kan passa mig :)

Nu ska jag sätta fart med fältstudierapporten. Hade ett flow imorse, som avbröts när jag hastigt for ner för att spinna. Men nu ska jag komma in i det igen och målet är faktiskt att bli så gott som klar idag så jag bara behöver titta igenom det en gång imorgon och rätta till vissa meningar. Jag ser ljuset!

Instängd

Ännu en dag i rapportskrivandets tecken. Jag har inte satt en fot utanför lägenheten och känner mig fruktansvärt instängd. Det finns roligare saker än att sitta och stirra in i en datorskärm hela dagen. Jag skulle då åtminstone gärna säga att det har gått bra, att det går framåt och att jag i princip är klar. Dock blir det svårt då jag mest har svurit och slitit mitt hår. Vet inte varför det är så bökigt just denna gång. Annars brukar mitt problem vara att få det gjort, men nu vet jag inte hur jag ska lägga upp det, vad jag ska skriva... jag har inte ens hittat mål för min undervisning. Jag vet ju vad jag har för mål, men jag kan för allt i världen inte formulera det så att det blir bra. Endera blir det för abstrakt eller så blir det för flummigt. Helst av allt skulle jag vilja kasta ut datorn genom fönstret så jag slipper se den mer i mitt liv. Jag sitter fortfarande i de kläderna jag sov i, håret har jag föst bak i en trasslig knut, ansiktet är helt blekt - inget smink, inget ljus. Jag tog just ett kort på mig själv som jag tänkte skicka med här, men insåg att den synen jag såg på bilden aldrig ska behöva ses av någon annan. Man kan säga att jag fick en chock och har nu besämt mig för att morgondagen måste se annorlunda ut. Imorgon måste jag ta mig ut i verkligheten och samla kraft mellan varven. Imorgon måste jag vara en människa och inte en levande zombie. Hoppas inte sambon vänder i dörren när han kommer hem från jobbet och ser min skepnad.

Ikväll efter middagen ska jag i alla fall få lite miljöombyte. Då ska jag hem till Anna och snacka lite skit. Förhoppningsvis hinner jag se barnen en sväng också innan de ska sova. Eller så kanske det är lika bra att jag kommer när de har lagt sig. Jag har nämligen förmågan att få två lugna barn som sitter snällt och tittar på barnprogramen att sjunga, dansa och springa runt. Kanske inte den mest effektiva metoden när de ska sova :)

Plugga, städa, plugga, städa...

... jag anar ett mönster. Så har nämligen min dag sett ut idag. Först plugg i en timma, sen städning i ungefär en timma, sen plugg osv. Skriver just nu på min rapport från praktiken, men jag har mest tittat på den idag känns det som. Jag har mest stirrat på den utan att få något gjort. Lite har jag fått ihop, men för mig är det inte själva texten som är problemet utan mer hur jag ska lägga upp det. Det släpper nog om den får vila en stund. Ska fortsätta imorgon, ingen idé att sitta nu utan krafter. Städningen har det gått bättre med. Har dammat och dammsugit alla rum, skurat på toaletten, i köket, i micron och vattnat alla blommor. Hade tänkt hinna med att sortera och fixa bland kläder och annat, men det kanske jag kan varva pluggandet med imorgon. Känns toppen att vara hemma i en vecka nu. Jag kan nu hinna med att göra allt det där som annars inte hinns med, fixa och trixa lite. Sen ska det planeras redovisning också, men det blir nog inte förrän nästa vecka.

Fika och luciafirande

Igår var en sån dör mysig dag som man gärna upplever om och om igen. Började dagen med att sova ut, hur skönt som helst. Åt en god frukost med en stor kopp te. Sedan for jag till Täby centrum där jag mötte upp Natalie, Sanna och deras minstingar för en fika. Det är alltid lika härligt att umgås med dessa tjejer. Och deras små är ju så fantastiskt söta. Vet inte hur många gånger Tilde log mot mig när hon satt hos mig och jag smälte såklart. Jag for sedan vidare hem för att gå på mina gudbarns luciafirande på förskolan. Melvin satt med sina kompisar och sjöng så fint massa julsånger. Matilda fick snällt sitta med oss i publiken. Efter sångstunden bjöds det på fika och massa spring och bus. Misstänker att barnen somnade snabbt igår kväll med tanke på hur de sprang runt :)



På kvällen tog jag mig iväg på spinning, denna gång med sällskap av Ann. Trevligt! Men jag märkte verkligen att kondition är färskvara. Jag tar alltid i som sjutton och normalt orkar jag det, men igår fick jag nästan blodsmak i munnen. Fy va jobbigt det var. Men skönt att få röra på sig och passet är riktigt bra. Efter spinning och storhandling sjönk jag ner i soffan med en stor kopp te och julknäcke med vitlökssalami och tittade på näst sista avsnittet av Våra vänners liv. Börjar bli riktigt frustrerad på karaktärerna som är med, de fattar bara dumma beslut. Har skyhöga förväntningar på avslutningen nästa måndag!

Veckoslut och helg

Här kommer en kort sammanfattning av vad jag har gjort under de senaste dagarna:

Torsdag: Jag hade sista lektionen med mina fyror och det var himla roligt. Eleverna fick skriva egna räknesagor och de gjorde det så bra. De tänkte, resonerade och gjorde riktigt bra uppgifter. Då blev jag stolt! På kvällen åkte jag hem till Ann, men jag kom lite sent så pepparkaksbaket var över. Kändes ganska skönt då jag egentligen inte tycker om att baka pepparkakor ;) Umgicks med Ann istället, åt middag och pratade. Både Jonas och Fredrik var på julbord så det blev en sen tjejkväll innan jag for iväg för att hämta hem min karl som var i riktigt bra skick.

Fredag:
Sista dagen på praktiken bjöd på luciafirande i kyrkan. Vi tog en promenad dit allihopa, kallt som sjutton och lyssnade på sånger från det fina luciatåget. Älskar stämningen som blir av att vara i kyrkan och lyssna på julsånger. Minns när jag själv gjorde det med skolan, både på mellan- och högstadiet. På eftermiddagen hann jag umgås lite med syster min. Vi fixade ihop en kladdkaka och pratade massa. Inte ofta man får den  tiden, så det var mysigt. På kvällen var jag så trött att ögonen sved och det var nästan dags att ta fram tändstickorna för att hålla ögonen öppna när jag bestämde mig för att utmattad falla ihop och sova.

Lördag: Vi följde med mamma och Robert för att köpa en Tv åt min morfar som har en pytteliten Tv och dålig syn. Vi köpte en bra mycket större åt honom nu och hjälpte honom att koppla in allt. Tror att han blev lite chockad över storleken, men det vänjer han sig vid. Nu kan han ju se alla tennisbollar eller hockeypuckar eller vad han nu vill se ;)

Söndag: Vi skulle ha åkt och barnvaktat Jonas minsta brorsbarn medan resten av familjen skulle se Harry Potter på bio, men det blev bara Jonas som åkte iväg. Jag fick världens migrän och somnade i soffan. Där låg jag resten av dagen och sov i omgångar. Försökte till och från se något på Tv, men ljudet var för jobbigt så det blev mycket sova. Jag får sådana huvudvärksattacker ganska ofta och det kan verkligen förstöra en hel dag. Ibland brukar jag kunna hålla ut, men då är det plågsamt. Inga värktabletter hjälper heller. Det enda som hjälper är tystnad och mörker.

Tredje advent med migrän

Igår tände vi tredje ljuset här hemma för att fira tredje advent. Dock spenderade jag gårdagen i soffan och sov i omgångar. Hade världens migrän hela dagen. Idag är det bättre och jag är på benen. Ska iväg och fixa med Natalie, Sanna och deras fina barn snart. Ska även försöka gå på spinning ikväll. Har inte tränat ordentligt på en månad och med all julmat och julsnask man äter måste jag komma i gång lite i alla fall. Minst två spinningpass i veckan (och då är det lite i jämförelse med hur ofta jag brukar träna). Annars kommer jag få kämpa ordentligt när julen är över, med alla härliga extra kilon ;)



Te och reflektion

Vet inte vad som har hänt den senaste tiden, men jag har blivit beroende av att dricka te. Dricker mellan 2-3 koppar varje dag. Kanske inte låter mycket, men för mig är det det med tanke på att jag knappt drack alls förut. Har en favoritkopp som gör mig glad att dricka ur. Fick den av min lillasyster för massa år sedan.



Man kan ju inte annat än att bli glad :)

Har haft lektioner med mina fyror idag. Vi har gjort matteormen med multiplikationstal och sorterat tal på en tallinje från 0-100. Vi har även arbetat lite med problemlösning. Förmiddagslektionen gick bra och eleverna tyckte att det var roligt och vi fick chans att diskutera lite. På eftermiddagen blev det väldigt rörigt. Jag har hunnit reflektera över varför och kan se både det ena och andra som orsaker. Spännande när det blir lite kaosigt, det ger mig en chans att reflektera. Varför gick det så? Kanske vissa lektioner bara blir så. Allt kan ju inte bara flyta på jämt. Dock tyckte eleverna att det var roligt och utmanande. Imorgon ska vi arbeta mer mer problemlösning och eleverna ska få chansen att formulera egna problem som kamraterna ska få lösa. Jag är ute efter mycket matteprat och eleverna skrattar när jag säger så. Mycket prat, men bara om matematik. Jag blir ju inte direkt förvånad om de börjar tänka och prata om annat. Vad gör man inte själv när man sitter på lektioner på Universitetet ibland :) Nu ska jag sätta fart med min fältstudierapport så att jag kan vara lite ledig nästa vecka. Heja heja!

"Rolig" tid

Har varit hemma idag bland annat pga migränliknande huvudvärk. Nu mår jag lite bättre, men funderar på att hålla mig hemma imorgon också och satsa gärnet på onsdag och torsdag. Typiskt att det händer just under en praktik vecka, men imorgon har vi bara ett basgruppsmöte med andra studenter och det känns inte viktigt. Får nu hålla dubbellektion på onsdag och en på torsdag. På fredag ska jag följa med klassen och fira lucia i kyrkan. Jag som alltid tyckt om att vara i kyrkan kring jul tycker att det ska bli super mysigt :)

Förutom vila har jag under dagen börjat titta på en annan svensk serie som gick på Tv för ett par år sedan, Kungamordet. Det verkar vara en spännande serie, om än lite otäck. Har läst mycket bra om den och har länge funderat att titta på den. Idag blev det av. Nu är det två serier jag följer plus att jag har 6 böcker att läsa. Man kan ju inte påstå att jag kan bli rastlös. Det är ju dessutom bara det "roliga". Sen har jag ju kurslitteratur att läsa. Har försökt att läsa lite algebra nu på kvällen och det gick väl sådär. Snart ska fältstudierapporten skrivas och redovisning planeras och då får jag kämpa för lite "rolig" tid. Men under julveckan har jag bestämt mig för att vara helt ledig. Då är fältstudierapporten inlämnad och redovisningen klar. Då är det bara salstentan kvar och det är två veckor in i januari, jag satsar på att plugga då.

Andra advent - lussebak

Igår tände vi andra adventsljuset. Dagen började med adventsstädning och sen blev det lussebak. J hade lovat att baka med mig, men höll sig mest till en sak - att sätta på russinen. Jag är russinansvarig, sa han medan jag stod och rullade katter (jag tvingade honom dock att göra minst en lussekatt). När bullarna var klara blev det fika med lussekatterna, pepparkakor och glögg, riktigt mysigt och gott. Vi spenderade sen resten av söndagen till att titta på en serie som har gått ett par veckor på svt. Våra vänners liv heter den, en svensk serie om fyra vänner som går igenom diverse saker i sina liv och ses en gång i veckan för att käka middag och prata om sina problem. Blev tipsad om serien av min mor och den var riktigt bra. Vi såg alla avsnitt på svt play, men nu får vi vänta och se det varje vecka. Redan ikväll kommer nästa avsnitt, spännande. Det är inte ofta jag och J följer serier på Tv, men denna kommer vi följa slaviskt.



Vi har saknat ljus i en del av vårt vardagsrum så jag har varit på jakt efter en adventsljusstake. Sen var min moster så snäll och köpte en lite speciell ljusstake åt oss som nu pryder vårt fönster.



Nu ska jag lägga mig och vila, fick gå hem från praktiken för att jag känner mig otroligt dålig. Måste bli frisk så jag kan komma tillbaka på onsdag igen. Ska hålla tre egna lektioner och då har jag inte tid att vara sjuk.

Julshopping

Gud så skönt det är med helg, trots att denna lördag har gått otroligt fort. Igår åt vi god mat och kikade på diverse program. Jag som hade tänkt vara lite nyttig gjorde en god fruktsallad, men föll ändå för frestelsen att ta en bit av den goda kladdkakan vi köpte till 5-års firandet i torsdags. Fy på mig, men ack så god den är!



Idag har vi spenderat förmiddagen i Täby centrum. J hatar att gå i affärer och speciellt runt jul då folk blir som galna, både i butiker och i trafiken. Jag som tidigare tyckt att det kan vara trevligt att gå i affärer fick idag panik. Det är inte ett dugg trevligt att trängas med folk, usch. Vi köpte julklappar till alla brorsbarn på J's sida och till mina småsyskon. Nu har vi faktiskt alla julklappar klara. Misstänker att det kommer bli mer och mer folk i Täby centrum ju närmare julen vi kommer så vi åkte nog i ganska bra tid. Skönt att ha det fixat. Ikväll ska vi på middag hos min familj. På grund av sjukdomar och brist på tid har vi inte setts på ett tag så det ska bli trevligt.



Jag som älskar solnedgångar tog just denna bild från balkongen, magiskt!

Promenad och blomfix

Igår "tvingade" jag med mig J ut på en vinterpromenad. Är det någon som hatar vinter, kyla och snö så är det just han så han var sådär måttligt road av att promenera.



Vi började julpyssla tillsammans förra söndagen på första advent, men sen har jag haft en pysslarvecka då jag har fixat och donat här hemma. Nu är jag för tillfället nöjd med allt, förutom blomman som jag köpte till badrummet. Jag kan ju absolut ingenting om blommor, men den ser nästan död ut. Måste fråga min käre sambo som faktiskt har större koll på blommor (och mycket annat) än vad jag har. I köket blev det en plastblomma istället. Det går inte att misslyckas med så länge man dammar av den ibland. Tog bort diskstället som stod där och såg fult ut. Nu får vi torka den lilla diskmängd som vi diskar för hand.


Snökaos

Inatt och nu under förmiddagen har det snöat ordentligt. Skönt att det är varmare idag än det har varit. Känns konstigt att säga att det är varmt ute när det är -6, men i jämförelse med -15 så är det ju det. Vi fick i alla fall gräva fram bilen under all snö imorse och jag blev helt täckt av snö bara genom att gå från praktikskolan till bilen och från bilen och in i lägenheten. Men härligt är det!



Våra stackars utemöbler får ta mycket stryk under året. Vi säger varje år att vi ska ta in dem när hösten kommer, men icke. De är inte vackra när sommaren kommer och vi vill utnyttja balkongen, rostiga och fula. Men tanken är ju att vi ska köpa nya inom kort och då kan vi lika gärna ha kvar dessa tills det är dags. Får inte plats med något större just nu.

Det blev en kort praktikdag idag. Nu har jag fått i mig lite lunch och ska bege mig till Universitetet där jag ska låna en sak av en lärare som jag skall använda på min första lektion som jag ska hålla på måndag. Det kallas sorteringsmatta. Jag kunde ha skapat en själv, men det kändes skönare att låna en som är klar. Ikväll blir det fredagsmys med diverse program, en film, god mat och fruktsallad. Skönt med helg!

5 år


Kvällsläsning

Jag har fått en mycket trevlig vana om kvällarna. Jag lägger mig nämligen och läser i sängen med en varm kopp te. Kan inte bli mysigare än så. Har tända ljus och rummet är alldeles ljuligt och mysigt. Jag läser en serie böcker i sju delar som även finns som film. Jag har sett de första 6 filmerna och väntar tålmodigt på den sista. Jag har än så länge läst den första boken och är inne på den andra. Jag har nog gått i tonåren lite när det gäller läsning också, inte bara finnar.



Det är Harry Potters värld jag för tillfället sjunker in i varje kväll. Jag tycker ju verkligen om dessa böcker, och om filmerna. Jag brukar oftast läsa på engelska, men nu blev det faktiskt den svenska översättningen, duger det med!

Stämning och ovälkomna prickar



Har lekt lite med min lilla kamera idag. Jag har ingen flashig kamera som kan fånga studen/känslan, men jag har haft en härlig stämning i mig idag och jag tycker bilderna speglar den stämningen väldigt väl. Älskar när det är alldeles vitt ute, marken är vit, träden är vita och glittrande. De två första bilderna är från i morse - hemma och på väg till bussen. De andra bilderna är från min promenad hem från praktiken idag. Men en sak kan jag säga... vi säger till eleverna att de blir varma om de rör sig utomhus. Det är ren lögn! Jag promenerade hem i 20 minuter och benen var lika iskalla hela tiden. Vill även passa på att förklara varför jag ser så prickig ut i ansiktet. Det är nämligen så att jag har gått i tonåren och fårr härlig tonårs acne i hela fejset. Underbara hormonrubbningar som jag misstänker mina nya p-piller för. Byte av preventivmedel sker inom kort, prickarna ska bort! (och där fick jag till ett litet julrim också)

Fullt upp

Dagarna flyger förbi. Förra veckan hade jag fullt upp hela tiden och denna vecka har börjat i samma tecken. I måndags var det skola och sen direkt hem till Ann för att äta middag med henne och Anja - flygande Jakob. Det blev en mysig kväll. När jag kom dit skulle jag dock ta en genväg, men när jag tog första klivet i snön sjönk jag ner så långt att det stod upp till knäna. Smart genväg! Senare på kvällen blev det storhandling och sen pyssel hemma innan jag somnade med boken på näsan. Igår var det skola på förmiddagen, sen ärenden som tog två timmar, hem och fixa, spinning, middag, pyssla och så somna med boken på näsan. Idag har det varit skola, ärenden, middag och nu sitter jag här. Ska strax ta en dusch, hoppa i pyjamasen, men förhoppningsvis lyckas undvika att somna med boken på näsan. Ett kapitel ska jag nog klara av att läsa i alla fall. Det är så förrädiskt att läsa i en mjuk och varm säng. Borde sitta på en hård köksstol istället.

Imorgon och på fredag ska jag till nya praktik platsen och lära känna eleverna i klassen jag ska vara i. Egna lektioner håller jag i först nästa vecka. Har inte planerat några än, men jag ska fixa med det i helgen. Tur att jag har Vanja på samma skola så vi kan bolla idéer med varandra. Vi är i varsin årskurs 4 vilket kan bli intressant sen när vi ska reflektera över hur det gick.

RSS 2.0